Două tenismene zălăuane au jucat finala „Cupei Banca Transilvania” de la Cluj

Ediţia din acest an a „Cupei Banca Transilvania”, desfăşurată la Cluj, s-a încheiat duminică, la turneul de tenis fiind prezenţi şi sportivi sălăjeni, reprezentând CSM Zalău, Palatul Copiilor Zalău şi CS Pro Tenis Şimleu Silvaniei.
Cele mai bune rezultate au fost înregistrate de Lung Ioana, reprezentanta Palatului Copiilor din Zalău şi Cezara But, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău. Ambele au participat la categoria 14 ani, cele două zălăuance jucând finala categoriei. Începutul de meci i-a aparţinut tenismenei de la CSM Zalău, care s-a impus cu 6 – 3, dar Ioana Lung a revenit spectaculos şi a câştigat următoarele două seturi cu 7 – 5, 6 – 1.
Mara Geiger, reprezentanta Pro Tenis Şimleu Silvaniei, s-a situat pe locul patru, înregistrând trei victorii şi două înfrângeri.
Andrei Brisc, un alt reprezentant al CSM Zalău, a participat la un turneu ITF ce a avut loc la Mediaş, fiind primul său turneu internaţional din carieră. Tenismenul zălăuan a jucat în calificări, unde a pierdut în faţa băimăreanului Leahovic cu scorul de 4 – 6, 2 – 6.
Eric Verdeş, unul dintre cele mai bune produse ale tenisului zălăuan din ultimii ani, a participat săptămâna trecută la un turneu internaţional în Slovacia. Tenismenul de la CSM Zalău a câştigat meciul din calificări, ajungând pe tabloul principal, unde a pierdut cu scorul de 4 – 6, 2 – 6 în faţa unui tenismen din Slovacia.
„Este foarte bine că participă la cât mai multe turnee internaţionale, pentru a acumula experienţă şi în astfel de competiţii. Eric se pregăteşte pentru Campionatul Naţional de la Cluj, ce va avea loc în perioada 14 – 19”, a precizat antrenorul de la CSM Zalău, Constantin Carp.

Leave a Comment