Două puncte chinuite pentru Phoenix Şimleu

Phoenix Şimleu Silvaniei – Steaua Bucureşti 3 – 2 (25 – 13, 26 – 24, 19 – 25, 19 – 25, 15 – 9)

Phoenix Şimleu Silvaniei a obţinut sâmbătă seara a doua victorie din campionat, însă a obţinut doar două puncte în faţa ultimei clasate, Steaua Bucureşti. Voleibaliştii şimleuani s-au impus cu 3 – 2, după ce au condus cu 2 – 0 la seturi.
Chiar dacă nu stăteau prea bine la capitolul psihic, având o singură victorie după patru etape, şimleuanii au început bine jocul de sâmbătă seara, obligându-l pe Mircea Dudaş, noul antrenor al Stelei, să ceară ambele time-out-uri în prima parte a setului de debut. Scorul a fost 8 – 5 la prima întrerupere tehnică, iar diferenţa a fost de zece puncte (16 – 6) la cea de-a doua. Şimleuanii şi-au continuat forma bună până la final, când s-au impus cu 25 – 13.
Actul secund a arătat cu totul altfel. Steaua a condus cu 4 – 2 în debut, dar Phoenix a revenit, egalând situaţia la cinci. S-a mers „cap la cap” până spre final, când oaspeţii s-au desprins la trei puncte (21 – 18). Time-out-ul solicitat de Mircea Abraham a fost ca o gură de oxigen pentru jucătorii săi, care au răspuns foarte bine cu blocajul, ducând scorul de 22 – 21. Steaua nu a mai avut forţa să revină, iar Şimleul s-a impus cu 26 – 24.
Situaţia s-a schimbat radical în setul trei, chiar dacă Phoenix-ul a început mai bine. De la scorul de 8 – 5, nu a mai funcţionat aproape nimic în jocul voleibaliştilor şimleuani, iar Steaua a egalat la nouă, după care a trecut la conducere. La cele de-al doilea time-out tehnic, „roş-albaştii” conduceau cu 16 – 12, iar în final s-au impus la 19.
Şimleuanii păreau să fi intrat într-un blocaj psihic după setul pierdut, continuând seria greşelilor şi în parţialul patru, pe care l-au pierdut cu acelaşi scor.
Abraham a reuşit să redreseze la timp „corabia”, iar jucătorii săi au avut, din nou, o evoluţie bună în setul decisiv. Formaţia de sub Măgura a avut 8 – 4 în momentul schimbării terenurilor, iar în final s-a impus cu 15 – 9.
„Este o victorie, dar păcat că am câştigat doar două puncte. Nu am ştiut să gestionăm setul trei, fiindcă de la 2 – 0 trebuia doar să jucăm la parametri normali pentru a câştiga jocul. Am desconsiderat adversarul, am intrat în jocul Stelei şi aţi văzut ce s-a întâmplat. Cu o concentrare mai bună în setul cinci, am reuşit să câştigăm. A fost un meci foarte greu din mai multe puncte de vedere, fiindcă stăteam foarte prost cu moralul. Sper ca pe viitor să avem evoluţii din ce în ce mai bune şi să reuşim cât mai multe rezultate pozitive”, a precizat la finalul jocului Mircea Abraham.
„Probabil că, dacă am fi câştigat setul doi, pe care l-am pierdut la limită, altfel ar fi fost rezultatul final. Nu înseamnă că am jucat prost astăzi (sâmbătă, n.r.), am jucat bine, am încercat să obţinem toate punctele puse în joc, dar am obţinut doar unul. Sper să reuşesc să redresez echipa şi să facem mai multe puncte pe viitor. Este primul punct şi primele seturi câştigate în acest sezon, dar speră ca în celelalte meciuri, în special în cele de pe teren propriu, să ridicăm nivelul de joc în aşa fel încât să ne permită să câştigăm meciurile”, a declarat antrenorul Stelei, Mircea Dudaş, care a afirmat că obiectivul echipei sale este evitarea retrogradării.
În etapa viitoare, Phoenix Şimleu va evolua pe terenul formaţiei SCM Universitatea Craiova, partida fiind programată vineri.
Phoenix Şimleu: Vlad Moisa, Lucian Tofan, Vlad Cuciureanu, Ionuţ Rus, Ciprian Viţelaru, Robert Ţuţea şi Joel Silva – libero. Au mai evoluat: Ognjen Duduj, Florin Filip şi Andrei Florea. Antrenori: Mircea Abraham (principal) şi Ovidiu Teuşan (secund)
Steaua Bucureşti: Paul Crăciun, Radu Toboşi, Marius Drăghici, George Carpen, Cătălin Miron, Risto Nikolov şi Ciprian Tofan – libero. Au mai evoluat: Marius Ciortea, Constantin Filip şi Andrei Grigoraş. Antrenori: Mircea Dudaş (principal) şi Silviu Oancea (secund)
25

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

2 Thoughts to “Două puncte chinuite pentru Phoenix Şimleu”

  1. Oni

    Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul „Info” la adresa de email:
    ion_tofan01@yahoo.co.uk

    1. Anonim

      No, d’apăi dacă-i urjent, meri Tofane și te angajează unde zici!

Leave a Comment