Două pugiliste sălăjene au câştigat Cupa României de la Sibiu

Boxul feminin sălăjean este, din nou, în topul naţional. Două pugiliste de la Clubul Sportiv Municipal Zalău au câştigat Cupa României la categoriile lor de greutate, evenimentul desfăşurându-se la Sibiu, în perioada 1 – 6 martie.

Şimleuanca Margareta Hidigan, cea care a obţinut locul 5 la Campionatul European de Box din 2020, a avut o prestaţie foarte bună la competiţia de la Sibiu. Campioană naţională la cadeţi şi junioare, Hidigan a reeditat în acest an performanţa obţinută în 2018 la Cupa României – câştigarea medaliei de aur. Dacă în urmă cu doi ani, performanţa a fost obţinută la cadete, în acest an, reprezentanta CSM Zalău a cucerit aurul la junioare, în cadrul categoriei 54 de kilograme. Hidigan a învins-o în finală pe Marinela Stîrceanu, din Giurgiu, iar până în finală, şimleuanca obţinuse două victorii înainte de limită.

Cealaltă medaliată cu aur este Diana Tănăsescu, sportivă ce a boxat în cadrul categoriei 66 de kilograme. Aceasta şi-a învins toate adversarele înainte de limită, inclusiv pe cea din finală, unde a întâlnit-o pe suceveanca Silvia Alexandra Crihan.

Pe podium au mai urcat Maria Szatmari, care a câştigat argintul la categoria 52 de kilograme şi Maria Teglaş, medaliată cu bronz la categoria 48 de kilograme.

”Sunt mulţumit de rezultatele obţinute şi ţin să felicit fetele pentru dăruire, chiar dacă tot timpul este loc de mai bine. Pe lângă satisfacţia obţinerii celor două medalii de aur de către Diana Tănăsescu şi Margareta Hidigan, sunt foarte mulţumit şi de evoluţia sportivei Maria Szatmari, care a practicat un box de calitate în toate meciurile, iar în finală a pierdut în faţa vicecampioanei europene de anul trecut “, a declarant antrenorul Adrian Popuţea.

În luna august este programat Campionatul Naţional la femin, unde antrenorul Popuţea speră să participe cu o delegaţie de peste zece sportive.

Leave a Comment