Doi zălăuani au arbitrat la Campionatul European de Atletism

Federaţia Internaţională de Atletism în parteneriat cu Federaţia Română de Atletism au organizat în perioada 19 – 20 iunie Campionatul European de Atletism – pe echipe – Liga I, eveniment desfăşurat pe Cluj Arena. Este primul Campionat European de Atletism organizat în România, participând sportivi din 13 ţări: Belgia, Belarus, Cehia, România, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Olanda, Norvegia, Elveţia, Suedia şi Turcia.
Sălajul nu a avut niciun reprezentant în delegaţia de sportivi, dar a a avut în rândul oficialilor. Din Corpul de Arbitri ce au oficiat la „Europenele” de la Cluj au făcut parte şi zălăuanii Nelian Ianchiş şi Lucian Bârlogeanu, primul fiind cadru didactic la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, iar al doilea, la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău. Ambii deţin carnetul de arbitru încă din perioada facultăţii, când au urmat şi cursul pentru această specializare. Prezenţa lor la un astfel de eveniment a fost posibilă în urma unei selecţii de dosare făcută de Federaţia Română de Atletism. Federaţia Internaţională a fost prezentă cu o delegaţie de ofiţeri din mai multe ţări, iar FRA a apus la dispoziţie arbitri din România.
Nelian Ianchiş şi Lucian Bârlogeanu au oficiat şi în urmă cu două săptămâni la Campionatul Naţional de Atletism, desfăşurat tot pe Cluj Arena.

Leave a Comment