DJST organizează concurs de proiecte pentru tinerii sălăjeni

La fel ca anul trecut, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tienret (DJST) Sălaj organizează concurs local de proiecte pentru tineret, destinat organizaţiilor neguvernamentale de pe raza judeţului, care au specificat în statut acţiuni destinate tinerilor, elevilor sau copiilor.

Tipurile de proiecte eligibile sunt: stagii sau cursuri pentru tineret, concursuri, tabere, festivaluri de şi pentru tineret, campanii de informare a tinerilor, expoziţii, târguri, manifestări sportive şi turistice, seminarii sau mese rotunde, conferinţe, biblioteci electronice, schimburi internaţionale de tineret.
Proiectele depuse la sediul DJST Sălaj vor fi verificate şi punctate conform prevederilor şi metodologiei de finanţare a Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), iar comisia va fi formată din director executiv şi doi consilieri de tineret din cadrul DJST Sălaj. Vor fi finanţate proiectele cu cel mai mare punctaj, DJST Sălaj primind în acest an suma de 27.000 de lei pentru această acţiune. Anul trecut, instituţia condusă de Adrian Fărcaş a beneficiat de doar 9.000 de lei din partea MTS, sumă cu care s-a reuşit finanţarea a patru proiecte.
Perioada de depunere a proiectelor este 7 – 20 mai, iar etapa de evaluare fără punctaj 21 – 23 mai. Rezultatele evaluării fără punctaj vor fi afişate în 24 mai, iar în perioada 27 – 31 mai se pot face completări sau îndreptări ale erorilor apărute în dosare. Etapa de evaluare cu punctaj este programată în 3 – 4 iunie, afişarea rezultatelor se va face în 5 iunie, iar depunerea contestaţiilor în perioada 6 – 10 iunie. Contestaţiile vor fi analizate în perioada 11 – 14 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 17 iunie. Perioada de derulare a proeictelor este 2 iulie – 15 noiembrie.
Cele patru proiecte finanţate în 2012 de DJST Sălaj sunt: „Tineri pedagogi petru tineretul local” întocmit de Asociaţia Consiliului Consultativ al Tinerilor din Sălaj (proiect finanţat cu suma de 1.620 de lei); „Dezvoltarea capacităţilor tinerilor pentru atragerea de fonduri europene” întocmit de Asociaţia Pro Moxolya Valea Pomilor (1.420 de lei); „Tradiţie vie: club-forum-atelier” întocmit de Asociaţia Culturală Katakomba (2.175 de lei) şi „Tineri verzi şi antreprenori” întocmit de Asociaţia Pro Archid (3.785 de lei).

 

Leave a Comment