Decizie amânată în cazul voleibalistului Adrian Gontariu

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Volei (FRV) nu a luat nicio decizie în cazul voleibalistului zălăuan, Adrian Gontariu, după ce acesta a părăsit lotul naţional la numai o zi de la reunirea lotului. Echipa naţională de volei s-a reunit la finalul lunii iulie, la Craiova, însă, Gontariu a părăsit lotul din cauza unor probleme de sănătate, motivând că are tendinită.
Atât selecţionerul Dănuţ Pascu, cât şi preşedintele FRV, Gheorghe Vişan, s-au arătat deranjaţi de decizia jucătorului, astfel că acesta a fost citat la Comisia de Disciplină. Primul termen a avut loc în data de 18 septembrie, însă, fără a fi luată vreo decizie.
„Jucătorul Adrian Gontariu a solicitat o amânare a termenului, pentru a putea prezenta toate hârtiile care să ateste faptul că părăsit lotul naţional din cauza unei probleme de sănătate. În acest moment, Gontariu se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Vom vedea ce se va întâmpla la şedinţa din 8 septembrie. Dacă un sportiv este citat la Comisia de Disciplină, nu înseamnă că va fi şi suspendat. Poate fi amendat şi să aibă posibilitatea să evolueze în continuare”, ne-a declarat Daniel Dîrman, preşedintele Comisiei de Disciplină din cadrul FRV.
Adrian Gontariu a semnat în această vară un contract valabil pe o perioadă de doi ani cu Volei Municipal Zalău, însă, voleibalistul nu se poate pregăti cu vicecampioana României, aflându-se în continuare într-o perioadă de recuperare.
Conform regulamentului, Adrian Gontariu riscă o suspendare de până la un an sau o amendă de până la 15.000 de euro, însă, cel mai probabil, volebalistul zălăuan va fi amendat, deoarece, susţine el, ar fi absurd să-i fie luat dreptul la muncă.

Leave a Comment