La alţii se poate, la noi nu: Guvernul a uitat de şoseaua ocolitoare a  Zalăului

Deşi deţinem recordul la timpul de aşteptare în vederea finalizării unei şosele de centură – peste zece ani – şi cu toate promisiunile venite din partea ministerelor de resort şi a Guvernului, iată că nu reuşim să ne vedem acest vis aşezat pe drumul către împlinire. Chiar şi după ce problemele care au ţinut în loc această lucrare au fost rezolvate, cu mari dificultăţi, începerea lucrărilor la tronsonul doi rămâne în acelaşi stadiu, de dorinţă cu şanse incerte şi pronostic tulbure. Dacă vizita Premierului Cioloş la Zalău, de la începutul lunii martie, ne-a făcut să sperăm că, în sfârşit, cu un prim-ministru sălăjean şi puţin noroc, vom asista la începerea construcţiei celui de-al doilea tronson, ne-am bucurat degeaba pentru că răspunsurile concrete pentru Sălaj lipsesc cu desăvârşire.

Autorităţile de la Bucureşti nu mai spun nimic, iar cele de la Zalău ne-au comunicat, pe bună dreptate, că depindem de Guvern şi Ministerul Transporturilor, de masterplan şi finanţarea care vine după aprobarea acestuia. Se pare însă că pentru unii lucruile par să se fi născut sub astre mai norocoase, de vreme ce sâmbătă, la Suceava, Dacian Cioloş anunţa cu surle şi trâmbiţe că şoseaua de centură a Sucevei mai are un pas şi este finalizată. După o lungă aşteptare de… trei ani. La ei s-a putut, pentru ei s-a găsit înţelegere, au fost şi resurse financiare iar Ministerul Transporturilor – după spusele premierului – se agită nevoie-mare ca lucrarea să fie finalizată, lucrând în paralel şi la pregătirea licitaţiei, pentru ca anul viitor lucrarea să fie inaugurată. “Ministerul Transporturilor pregăteşte finalizarea şoselei ocolitoare a Sucevei, care mai are circa 15 la sută din lungime să fie finalizată. Din pacate, e un proiect care a fost dus până la 85 la sută. Apoi a fost întrerupt timp de trei ani. Avem resursele financiare să-l finalizăm şi Ministerul Transporturilor lucrează la organizarea licitaţiei pentru ca până la sfârşitul anului viitor (…) să putem finaliza acest proiect”, a spus Cioloş, în timpul unei vizite efectuate alături de premierul polonez Beata Szydlo în judeţul Suceava. Este prinsă şi soseaua cu patru benzi care pleacă de aici din Nord pana spre Bucuresti, unde la fel avem intenţia să începem lucrările anul viitor”, a mai spus Dacian Ciolos.

Aşadar, nu ne rămâne decât să facem ceea ce am făcut şi până acum:să așteptăm. Le reamintim autorităţilor faptul că zălăuanii aşteptă de zece ani să scape de traficul greu care nenoroceşte şoselele municipiului, distruge din temelii casele oamenilor şi pune în pericol viaţa cetăţenilor, ori integritatea clădirilor din municipiu. De restul neajunsurilor care ne fac viaţa grea, prin lipsa acestei centuri ocolitoare, nu mai amintim. Totul pare deja o legendă pierdută în negura timpurilor, o mostră de neputinţă şi neimplicare, de peste un deceniu, din partea autorităţilor.

 

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “La alţii se poate, la noi nu: Guvernul a uitat de şoseaua ocolitoare a  Zalăului”

  1. Ioan

    De ce va mirati ca prostii, chiar ati crezut in promisiunile/minciunile varzoiului de Bruxelles si ceparului de Pericei , Julien Ciolos bacsi ??! Mie mi-e o rusine cosmica ,pentru ca sunt la origine din acelasi judet cu acest personaj deplorabil.

  2. eu

    poate trebuia sa-i intrebi pe cei care au guvernat de 10 ani incoace si care au promis fiecare la rindul lor ferm ca problema se rezolva, si abia apoi sa-ti fie rusine ca esti lipsit de cel mai elementar bun simt domnule Ioan.

  3. Zalhauan

    Mai prostule de la 11 : 35 ! bine ca nu zici ca Iliescu e de vina, avem si noi prosti nostri !

Leave a Comment