Amenzi în valoare de 6.000 de lei, de Zilele Zalăului

Jandarmii sălăjeni s–au aflat, în acest sfârşit de săptămână, în mijlocul cetăţenilor, asigurând ordinea şi liniştea publică pe timpul desfăşurării evenimentelor prilejuite de „Zilele Zalăului”.
Pe parcursul acestor zile, jandarmii au acţionat pentru asigurarea climatului optim de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional.
Tulburarea ordinii şi liniştii publice, efectuarea de acte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită, provocarea de scandaluri, săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor, apelarea la mila cetăţenilor, sunt faptele pentru care jandarmii au aplicat sancţiuni contravenţionale cu ocazia manifestărilor desfăşurate. Astfel, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, din care 8 avertismente scrise şi 17 amenzi în valoare totală de 5.850 lei. Sancţiunile au fost aplicate în baza Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activităti comerciale ilicite şi în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Un lucru bun este faptul că în cele trei zile prilejuite de sărbătoarea municipiului, nu au fost constatate fapte de natură penală.

Alte articole

Leave a Comment