Debut victorios pentru HC Zalău în Liga Naţională

Handbal Club Zalău a obţinut primele trei puncte din noul sezon al Ligii Naţionale chiar la primul său meci din actuala ediţie. Jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici au dispus la limită, scor 26 – 25 de CSM Ploieşti, chiar pe terenul formaţiei prahovene. Deşi se confruntă cu serioase probleme financiare, ploieştencele antrenate de croatul Neven Hrupec au debutat cu victorie în cupele europene, câştigând sâmbătă cu scorul de 26 – 24 duelul cu HC Neistin, campioana Insulelor Feroe, partidă din cadrul primului tur al Cupei EHF. Handbalistele de la CSM au abordat jocul cu Zalăul cu o ambiţie la fel de mare, tocmai pentru a demonstra că merită să fie susţinute, în continuare, de autorităţile locale.
În mare formă au fost Bozovic, Chiricuţă, Shutska, Dmitrovic şi portarul Tatalovic, însă, repriza secundă i-a aparţinut în totalitate Zalăului, care a avut avantaj de cinci goluri (26 – 21) cu patru minute înainte de final.
Prima parte a fost echilibrată, după cum o arată şi scorul pauzei, 11 – 11. Zălăuancele au condus cu 2 – 0 în debut, ploieştencele au egalat, iar în minutul opt, tabela arăta 5 – 3 în favoarea formaţiei vizitatoare. Au urmat patru reuşite consecutive pentru gazde, scorul devenind 7 – 5. Şi Zalăul a avut un moment de revenire, Rob, Tamaş şi Drăguţ marcând pentru 8 – 7. În final s-a mers „cap la cap”, dar jocul Zalăului a arătat mai bine în repriza a doua. Echipa lui Tadici a condus în permanenţă după minutul 35, cea mai mare diferenţă fiind de cinci goluri. 17 – 22 arăta tabela în minutul 47, însă, în ultimele minute au fost câteva decizii controversate din partea arbitrilor, cu multe eliminări în tabăra zălăuană, care a avut doar cinci jucătoare de câmp în teren şi la finalul jocului.
„Ştiam că adversarele noastre vor juca cu multă ambiţie. Majoritatea sunt jucătoarele care anul trecut au terminat campionatul pe locul şase. Este o victorie importantă pentru noi, mai ales dacă nu vor fi rezolvate problemele financiare la Ploieşti, iar echipa va mai rămâne fără câteva jucătoare. Sunt nemulţumit de câteva dintre jucătoarele mele, în special de Bloj şi Ciolan. Au jucat bine în partea a doua Drăguţ şi Tamaş. E bine că am reuşit să ne impunem, mai ales că urmează meciul cu CSM Bucureşti, în care va fi greu să emitem pretenţii”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Meciul cu CSM Bucureşti este programat vineri, de la ora 18, în Sala Sporturilor din Zalău.
CSM Ploieşti: Dragica Tatalovic, Alina Dumitru – Andreea Chiricuţă (7), Dmitrovic Marina (6), Iyana Bozovic (5), Iryna Shutska (3), Daciana Balaban (2), Isabela Dragnea (1), Ionela Dinu (1) şi Izabela Mitrescu. Antrenor: Neven Hrupec
HC Zalău: Paula Vişan – Larisa Tamaş (6), Roxana Rob (6), Valentina Panici (5), Ana Drăguţ (4), Raluca Crap (3), Andrada Trif (1), Cristina Nica (1), Sabine Klimek, Teodora Bloj, Claudia Constantinescu, Ana Ciolan şi Adina Cârligeanu. Manager: Gheorghe Tadici.
foto: csmploiesti.ro

Leave a Comment