Debut de sezon perfect pentru HC Zalău

Echipa pregătită de Gheorghe Tadici a învins vineri, pe teren propriu, cu scorul de 23 – 21 HCM Roman, ocupanta locului patru în sezonul trecut.

Debut de sezon perfect pentru HC Zalău

Echipa pregătită de Gheorghe Tadici a învins vineri, pe teren propriu, cu scorul de 23 – 21 HCM Roman, ocupanta locului patru în sezonul trecut.

Gheorghe Tadici a abordat noul sezon cu o echipă mult schimbată faţă de campionatul trecut, iar în primul sfert de oră s-a văzut o uşoară lipsă de omogenitate în jocul formaţiei zălăuane. Primul gol al partidei l-au marcat oaspetele, în minutul trei, dar Zalăul a restabilit repede egalitatea, prin Diana Puiu. Toscovic şi Stoleru au dus Romanul la două goluri în avantaj, profitând de erorile din apărare ale echipei zălăuane. Formaţia condusă de Tadici a restabilit egalitatea la trei în minutul opt, iar relaţiile de joc au funcţionat din ce în ce mai bine în tabăra zălăuană, odată cu trecerea timpului. Echilibrul s-a menţinut până în minutul 28, când tabela a arătat 11 – 11, după care Zalăul s-a desprins şi a intrat cu avantaj de două goluri la vestiare, 14 – 12. Jocul echipei conduse de Tadici a arătat şi mai bine după revenirea de la cabine, iar în minutul 41, Zalăul s-a desprins pentru prima dată la patru goluri, 19 – 15. Cu două minute înainte de final, formaţia zălăuană avea avantaj tot de patru goluri, 23 – 19, însă Romanul a mai înscris de două ori, iar rezultatul final a devenit 23 – 21.
„Este o victorie foarte importantă, fiindcă avem un program extrem de greu şi de încărcat în primele şase etape. Jucăm cu patru echipe de cupe europene şi este foarte bine că de prima am trecut cu o victorie. HCM Roman este o echipă sudată, cu jucătoare care joacă de patru, cinci ani la echipă. Pentru noi este excelent că am acumulat primele trei puncte în clasament. Puţine echipe de la locul şase în jos vor câştiga în faţa Romanului. Le mulţumesc jucătoarelor, pentru modul în care s-au dăruit astăzi (vineri, n.r.). Jocurile cu echipe puternice pe care le-am susţinut în Ungaria s-au dovedit a fi benefice. Este bine că am câştigat la două goluri, dar cred că puteam să ne impunem şi mai clar. Avem şase jucătoare noi, pe care nu este uşor să le integrezi. Sunt handbaliste cu calităţi foarte bune, dar care au avut carenţe din punct de vedere al pregătirii fizice. Sper ca după pauza din luna septembrie să intre şi ele complet în angrenajul echipei. Este foarte bine că avem soluţii şi pe banca de rezerve”, a declarat managerul Gheorghe Tadici la finalul jocului.
De cealaltă parte, antrenorul Romanului, Florin Pera, a precizat că partida de vineri era deschisă oricărui rezultat. „Am avut un meci foarte dificil. Noi veneam după un turneu foarte greu în Cehia, am ajuns la Roman abia duminică şi nu am avut la dispoziţie decât luni şi marţi pentru pregătirea acestui joc. După drumul de 20 de ore din Cehia a urmat altul, spre Zalău, iar oboseala s-a resimţit în rândul jucătoarelor. Nu am avut prospeţime în multe momente din joc. Din păcate, am făcut multe greşeli în apărare, iar jocul l-am început cu câteva ratări din situaţii de „unu la unu”. Dacă reuşeam să marcăm, probabil preluam controlul partidei, iar situaaţia era alta până la final. A fost un meci deschis oricărui rezultat, prin prisma faptului că atât noi, cât şi Zalăul am făcut multe modificări în lot. Era un meci între două echipe care nu se cunoşteau prea bine, iar în prima etapă se poate întâmpla orice. Îmi pare rău că nu am reuşit mai mult în acest joc, dar am şi fost dezavantajaţi de programarea meciului. Sper să trecem repede peste această înfrângere şi să ne gândim la următorul joc, cel cu CSM Râmnicu Vâlcea”, a precizat Pera.
HC Zalău va susţine următorul meci miercuri, pe terenul formaţiei SCM Craiova.
HC Zalău: Diana Diaconu, Ana Maria Inculeţ, Adina Mureşan – Claudia Constantinescu (6), Diana Puiu (5), Sabine Klimek (5), Larisa Tamaş (2), Andrada Trif (2), Teodora Pârvan (2), Georgiana Bazon (1), Valentina Bardac, Roxana Rob şi Anca Onicaş. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
HCM Roman: Viktoriya Tymoshenkova, Andreea Polocoşer, Tereza Pîslaru – Jasna Toscovic (8), Carmen Stoleru (5), Irina Glibko (4), Raluca Agrigoroaie (2), Ana Maria Iuganu (1), Oana Chitacu (1), Andreea Dincu, Ana Gherman Marinela şi Cynthia Tomescu. Antrenori: Florin Pera (principal), Viorel Lazăr (secund)

Alte articole

5 Thoughts to “Debut de sezon perfect pentru HC Zalău”

 1. charlie

  Las’ ca in retur bate Romanul su toata lumea e multumita! Ei,ei, cooperativa inca are musterii, dar se vede ca isi fura caciula singuri, ce a ajuns Zalauu??? O echipa de pluton, participa ca sa fie acolo si sa pape banii de la buget. Fara junioare promovate ar trebui anulate toate sustinerile de la bugetul public.

 2. Anonim

  Alab ziar, ma mir ca mai existati. Siteul e deplorabil, nu vezi niciodata care sunt articolelel noi, deciy dupa ce cauti atent data publicarii.
  Slab.

 3. Nelu

  @charlie – la spitalul 9 de plecati cu capul, mai sunt cateva locuri. Nu multe , vezi grabeste-te la tratament !!

 4. Ioana

  Binenteles ca „excrementul” (sportul Sj) debiteaza si inteapa cu excrementele ce sunt majoritatea pe acolo … E multi , da nenorociti pe …viata ! Amin!

 5. Liviu

  @Adi perfecta dreptate! Sportul( excrementul) salajan un ziar de tot rasul care copiaza din alte ziare,dupa o zi-

Leave a Comment