Debut cu dreptul pentru „tricolori”

Cu doi jucători de la Volei Municipal în lot (Adrian Feher şi Răzvan Mihalcea), dar şi cu alţi doi foşti componenţi ai vicecampioanei (Mihai Gheorghiţă şi Marian Bala), naţionala masculină de volei a României a început cu victorie campania de calificare la Campionatul European de anul viitor, din Polonia. Selecţionata condusă de Dănuţ Pascu a învins joi seara, în Sala Polivalentă din Craiova, cu scorul de 3 – 0 reprezentativa Macedoniei. Pe faza de atac, Laurenţiu Lică a fost pionul principal, în timp ce la serviciu s-a remarcat secundul Marian Bala. Mihai Gheorghiţă a făcut şi el un joc bun pe centru, în special la blocaj, astfel că România nu a avut mari emoţii în faţa Macedoniei, de la care s-a remarcat doar Gjoko Josifov, fostul centru al Zalăului din perioada în care echipa se numea Remat Zalău.
România a avut un avantaj liniştitor încă din debut, conducând cu 8 – 3 la primul time-out tehnic, după care s-a ajuns la 16 – 9. 21 – 25 a arătat tabela spre final, după care oaspeţii au revenit, dar nu ameninţător, scorul final al primului act fiind 25 – 21.
În celelalte două parţiale, macedonienii au contat foarte puţin. 25 – 14 a fost scorul final în parţialul secund, după 8 – 6 şi 16 – 11 la cele două întreruperi tehnice, iar în setul trei, scorul a fost 25 – 12.
„Tricolorii” întâlnesc în vineri seara reprezentativa Estoniei, iar sâmbătă, Cehia. Tot în cadrul primei zile a turneului de la Craiova, Cehia s-a impus cu 3 – 0 în faţa Estoniei.

Leave a Comment