Daniela Cîrlan va reprezenta CSM Zalău la Ekidenul din Japonia

Întrunit luni, 14 octombrie, Consiliul Federal din cadrul Federaţiei Române de Atletism (FRA) a stabilit lotul echipei naţionale a României care va participa la Ekidenul de la Chiba (Japonia), programat în 23 noiembrie 2013.

Delegaţia României va fi formată din opt sportivi, doi antrenori şi un şef de delegaţie, iar în lotul care va face deplasarea în Japonia se va afla şi Daniela Cîrlan, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău.
Ekidenul din Japonia este un maraton-ştafetă, în care, pe distanţa primilor 5 kilometri aleargă băieţi, următorii 5 kilometri fiind parcurşi de fete, continuându-se cu 10 kilometri băieţi, 5 kilomteri fete, din nou 10 kilometri băieţi, iar pe ultima parte, 7,195 de kilometri, alergând, din nou, fetele.
La concurs vor participa sportivi valoroşi, din diferite ţări, printre care Japonia, Etiopia, Australia, Kenia şi Africa de Sud.
Pentru Daniela Cîrlan nu va fi primul concurs de acest gen la care va lua startul, sportiva legitimată la CSM Zalău participând şi la ediţiile anterioare.
În vârstă de 33 de ani, sportivă antrenată de Lorena Boberschi se mândreşte cu un titlu de vicecampioană europeană la junioare, cu o participare la Jocurile Olimpice de la Atena, cu trei titluri naţionale la maraton (2009, 2010 şi 2011), iar în acest an, cele mai bune rezultate au fost titul naţional la semimaraton, cu echipa CSM Zalău şi medalia de argint obţinută la individual. Cîrlan a urcat pe podium şi la diferite concursuri internaţionale, iar în acest an a realizat şi baremul de participare la Campionatul Mondial de la Moscova. Tot în acest an, Cîrlan a câştigat maratonul de la Radenska (Slovenia), rezultatul fiind obţinut la o săptămână după ce sportiva a câştigat locul doi la semimaratonul de la Rijieka (Croaţia), cu timpul de 1.14:44.
Delegaţia României care va participa la Ekiden: Marius Ionescu, Nicolae Soare, Andrei Ştefana, Ioan Vasile, Liliana Danci, Mădălina Monica Florea, Daniela Cîrlan şi Luminiţa Achim (atleţi), Ion Bură şi Adrian Tudor (antrenori), Sandu Ion (şef de delegaţie).

 

Leave a Comment