Suedezul Tomas Ryde preia echipa naţională după retragerea lui Tadici

În ciuda faptului că mai mulţi tehnicieni din campionatul intern au afirmat că cel mai indicat ar fi ca pe banca echipei naţionale să fie pus tot un antrenor român după retragerea fostului selecţioner, Gheorghe Tadici, Federaţia Română de Handbal a ales varianta unui antrenor străin. Suedezul Tomas Ryde va conduce echipa naţională în perioada următoare, având ca prim obiectiv calificarea României la Campionatul Mondial din luna decembrie, programat în Danemarca.
„Sunt foarte entuziasmat că mi s-a oferit oportunitatea de a fi antrenorul principal al echipei feminine de handbal a României. O naţiune şi o echipă cu istorie în contribuţia pe care a avut-o la felul în care handbalul se joacă acum. Ce îmi place la jucătoarele românce e că sunt foarte calificate din punct de vedere tehnic şi că joacă foarte corect. A fost un proces destul de rapid cu Alexandru Dedu si Narcisa Lecuşanu, care au dat dovada de profesionalism. De asemenea, apreciez felul în care Federaţia s-a ocupat de acest proces pas cu pas. Sunt sigur că vom face lucruri extraordinare împreună. Calificarea din iunie nu este una uşoară, dar e normal să fie aşa. Vom fi pregătiţi sută la sută pentru cele două meciuri şi vom contribui cu toată pasiunea şi expertiza noastră pentru a face faţă acestei provocări, ca în final să ajungem la Campionatul Mondial şi la Olimpiada de la Rio”, a declarat antrenorul suedez.
Tomas Ryde va conduce echipa naţională a României la Trofeul Carpaţi, programat la finalul acestei luni, la Cluj-Napoca.

Leave a Comment