Cupa României la volei masculin, amânată pentru luna ianuarie

 

Programată iniţial pentru data de 10 octombrie, prima fază a Cupei României nu se va mai disputa la finele acestei săptămâni, etapă în care, SCM Zalău urma să evolueze pe terenul echipei Universitatea Cluj. Cel mai probabil, competiţia va debuta la începutul anului viitor.

„Cupa României se va juca abia prin luna ianuarie. Prima fază nu se mai joacă la finalul acestei săptămâni”, ne-a informat Marius Lazăr, antrenorul secund al SCM Zalău, noul membru în Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei.

Situaţia nu este clarificată încă nici în ceea ce priveşte campionatul Diviziei A1, necunoscându-se cu exactitate data începerii noului sezon, dar nici sistemul de desfăşurare a jocurilor.

Ministerul Tineretului şi Sportului nu a luat o deciziei şi în privinţa campionatelor de volei, ci numai în ceea ce priveşte campionatul de handbal feminin, care se va juca, cel mai probabil, la fel ca la masculin, sub formă de turnee.

Cel mai probabil, campionatul Diviziei A1 va începe la finalul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie. Se ia în calcul şi varianta organizării a două turnee pe etapă, cu doar şase echipe participante la un turne, nu cu 12, tocmai pentru a reduce cât mai mult riscul infectării jucătorilor şi a stafului tehnic cu noul coronavirus.

În prima rundă, SCM Zalău ar urma să evolueze pe teren propriu, în compania celor de la CSU Vest Timişoara.

Cât priveşte noua echipă de volei a Zalăului, aceasta se află în efectiv aproape complet, rusul Egor Popov şi cubanezul Yohan Leon urmând să ajungă în perioada următoare. Echipa condusă de Sorin Pop şi Marius Lazăr se pregăteşte pe plan local, dar a susţinut în ultima prioadă şi câteva antrenamente comune cu echipe din judeţele limitrofe.

 

Leave a Comment