Cupa Maramureşului – Karate Shotokan

Duminică, 25.03.2018, sala de sport a Liceului “Emil Racoviţă” din Baia Mare a fost gazda ediției din acest an a Turneului Interjudețean de Karate Shotokan “Cupa Maramureşului”, eveniment organizat de către C.S.Condor din Baia Mare-președinte Duţă Viorel, în colaborare cu D.J.S.T. Maramureș și Asociația Nord Amical Karate.
Au participat peste 150 de sportivi de la 7 cluburi din județele Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș, care s-au întrecut în probe de kumite individual W.K.F. și Shobu Ippon, atât la secțiunea speranțe- începători, cât și la consacrați.
Județul Sălaj s-a deplasat la concurs cu un lot de 30 de sportivi, doi arbitri și subsemnatul în calitate de coordonator pe linie de arbitraj și șef al delegației sălăjene.
A fost o atmosferă deosebită plină de emoție, mai ales pentru cei aflați la prima întâlnire cu un concurs oficial. A domnit fair-play-ul pe toată durata competiției, iar publicul aflat în număr foarte mare și-a încurajat favoriții forțe decent. Și medical a fost foarte relaxat, el fiind solicitat foarte puțin. Un concurs frumos, cu premii frumoase, într-un cuvânt o acțiune reușită din toate punctele de vedere.
Delegația noastră a fost formată din sportivi de la Cercul de Karate al Clubului Copiilor din Șimleu Silvaniei, CS. Omega și tânărul club jibouan C.S. Coste și a avut o evoluție foarte bună, iar la finalul concursului contabilizăm 8 medalii de aur, 7 de argint și 15 de bronz. Ocupanții locurilor I: Filip Amira, Rad Simina, Bakai Patrik, Cosma David, Bal Matei, Chiş Imre și Ilinca Marius (2). Pe locurile doi s-au situat: Forgacs Alexia, Pop Adriana, Bârsan Daniel, Mak Szilard, Balog Raul și Gal Nicolae(2). Locuri III au obținut: Toma Medeea, Trinka Irina, Redes Romina, Ciobancai Nicola, Pop Maia, Bede Alexandru, Corbeanu Cătălin, Raţiu Ian, Huluban Antonio, Pasca Antonio, Cherecheş Marius, Mandel Krisztian, Moga Alexandru și Moldovan Alexandru (2).
Au arbitrat foarte bine sălăjenii Coste Călin și Radu Paula, ambii din Jibou, alături de întregul corp de arbitri din concurs.
Felicitări copiilor, gazdelor, arbitrilor și le reamintim că în 15 aprilie a.c. ne vedem la Șimleu Silvaniei pentru cea de-a XX-a ediție a “ Cupei Şimleului” la Karate Shotokan, ultima redută înainte de mondialele de la Istanbul.
Mult succes în pregătire !!!
Prof. Pop Gheorghe

Leave a Comment