Zălăuanii au promovat spiritul unității naționale printr-un flash-mob

Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, în parteneriat cu unitățile de învățământ de nivel gimnazial și liceal din Zalău, au organizat marți, 27 martie 2018, un Flash-mob cu tema „ROMÂNIA 100 – MAI UNIȚI, MAI PUTERNICI!”.

Acțiunea este parte din proiectul „100 de ani de unitate”, realizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri, proiect care are scopul de a educa elevii în spiritul unității naționale și de a sensibiliza comunitatea locală cu privire la menținerea dezideratului unității naționale în prezent, dar mai ales în viitor.

Acțiunea a durat aproximativ 10 minute și a avut loc pe Platoul de Marmură din fața Prefecturii Sălaj (Piața 1 Decembrie 1918). Fiecare unitate de învățământ a fost reprezentată de un grup de elevi și profesori. Activitatea de pregătire a elevilor a fost coordonată de către profesorii consilieri școlari, profesorii de istorie și profesorii consilieri educativi. Aceștia au transmis prin intermediul unor bannere, pancarte, steaguri, ținută vestimentară proprie etc. mesaje în spiritul unității naționale.

La eveniment au fost prezenți elevi și profesori, la care s-au alăturat reprezentanți ai instituțiilor organizatoare.

Organizatorii își arată convingerea că, într-o zi importantă care marchează Centenarul Unirii Basarabiei cu România, mesajele educaționale transmise în cadrul acțiunii și-au atins scopul.

Alte articole

3 Thoughts to “Zălăuanii au promovat spiritul unității naționale printr-un flash-mob”

 1. Anonim

  PE CAND UN FLASHMOB CU TEMA: AFARA CU SECURISTU DIN JUDET?

 2. I.C.

  Ce se anunță în presă cu o săptămînă înainte nu poate fi numit flashmob, contravine definiției.
  Activiștii cu propaganda de la Inspectoratul Școlar și CJRAIE să se mai documenteze.

 3. Anonim

  oameni buni.Nu va mai mintiti singuri.Suntem mai dzbinati ca niciodata in istoria noastra.Manifestari de genul asta mi se par absolut dezolante.

Leave a Comment