Culturistul Raul Tărău, la prima medalie din carieră

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Culturism rezervat cadeţilor şi juniorilor a însemnat un real succes pentru Raul Tărău, sportiv legitimat la CS Alfa Zalău. Culturistul pregătit de Liviu Unguruşan s-a aflat la prima participare la un astfel de eveniment, după ce a câştigat faza zonală desfăşurată la Cluj-Napoca. Forma bună în care se află sportivul zălăuan a fost confirmată şi la Campionatul Naţional, Raul Tărău câştigând medalia de bronz în proba de bodybuilding clasic, la categoria juniori mari. Rezultatul său este cu atât mai meritoriu cu cât Federaţia Română de Culturism a decis înaintea ediţiei din acest an să comaseze categoriile juniorilor de la cinci la două, iar o parte dintre adversarii lui Tărău au avut chiar şi cu 20 de kilograme mai mult în greutate.
„Raul Tărău a avut o comportare foarte bună. O parte dintre cei prezenţi au spus că ar fi meritat chiar medalia de argint. De titlul naţional nu ne puteam atinge, fiindcă sportivul care a devenit campional a arătat mult mai bine decât Raul”, a declarat Liviu Unguruşan, preşedintele CS Alfa Zalău.
Tot la prima participare s-a aflat şi Raul Elias Rad, acesta clasându-se pe locul cinci în proba culturism, la categoria +70 de kilograme, juniori mici. Raul Rad practică de doar câteva luni culturismul, iar antrenorul Liviu Unguruşan a afirmat că sportivul are reale calităţi pentru a deveni un culturist consacrat la nivel naţional.
Sportivii clasaţi pe primele trei locuri la fiecare categorie vor fi cooptaţi în lotul naţional, în vederea pregătirii şi participării la concursurile internaţionale.

Leave a Comment