Ei sunt elevii cu care ne mândrim! Premii şi menţiuni la Olimpiada Naţională de Limba şi literatura română

Zeci de elevi din judeţul Sălaj au reuşit să obţină rezultate deosebite la Olimpiadele Naţionale, la disciplina Limba şi literatura română.

Potrivit unor informaţii furnizate de Marcel Lucaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, în a doua jumătate a lunii aprilie, mai ales, în cadrul programului „Şcoala altfel,” au avut loc mai multe Olimpiade Naţionale, la disciplina Limba şi literatura română. Astfel, la Cluj, în perioada 15 – 18 aprilie 2016, s-a desfăşurat Olimpiada Naţională „Lectura ca abilitate de viaţă”, clasele IX-XII. Lotul olimpic sălăjean a fost alcătuit din trei eleve şi a fost însoţit de profesoara Dan Clara. Eleva Petre Cristiana, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, a obţinut un premiu special, deschizând, astfel, seria distincţiilor naţionale, oferite elevilor sălăjeni. Au urmat, apoi, Olimpiada Naţională de Limba şi literatura română şi Olimpiada „Lectura ca abilitate de viaţă”, clasele V-VIII, care s-a desfăşurat la Râmnicu-Vâlcea în perioada 16 – 19 aprilie 2016. Lotul a fost alcătuit din zece elevi şi a fost însoţit de profesoara Andreea Purdea, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău. S-au obţinut următoarele rezultate: menţiune – Geanina Lucaciu, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, profesor – Ioana Dorolți; premiu special –Alexia Pop, clasa a V-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, profesor Andreea Purdea şi menţiune – Timea Andreea Jurje, elevă în clasa a VI-a, la Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu”- profesor Ioan Chiş. De asemenea, la Olimpiada „Lectură ca abilitate de viaţă” eleva Alexandra Buciu, din clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, profesor Gheorge Sas, a obţinut menţiune.

Lotul olimpic – rezultate de excepţie

Punctul culminant al acestor competiţii l-a constituit Olimpiada de Limba şi literatura română, clasele IX-XII, care s-a desfăşurat la Târgovişte, în intervalul 20 – 24 aprilie 2016. Lotul olimpic a fost alcătuit din cinci elevi, find însoţit de profesoara Ioana Tuduce şi inspectorul şcolar pentru Limba şi literatura română, Marcel Lucaciu, care a participat la această Olimpiadă în calitate de membru în Comisia Centrală. Şi de data aceasta elevii au obţinut rezultate deosebite: Premiul I – Cristian Petre, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Silvania”, profesor Dan Clara; menţiune – Adriana Ciupe, clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Silvania” Zalău – profesor Ioana Tuduce şi premiu special – Diana Crişan, clasa a X-a, Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, profsor Anca Mureşan.
De precizat este faptul că eleva Cristiana Petre a obţinut pentru a doua oară Premiul I, la Olimpiada Naţională de Limba şi literatura română, ea fiind laureată cu acest premiu şi la Olimpiada Naţională de la Constanţa în aprilie 2013.
Potrivit reprezentantului ISJ Sălaj, datorită rezultatelor foarte bune, din acest an şi din anul trecut, Sălajul va fi din nou reprezentat la Olimpiada Internaţională de Lectură, care se va desfăşura la Constanţa în luna septembrie. La această competiţie vor participa elevele: Diana Nedelcu – clasa a XI-a şi Cristina Petre – clasa a XII-a, ambele de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău.

Leave a Comment