CSS Zalău, între primele şase echipe din România

La fel ca echipa de juniori II şi voleibaliştii (juniori I) de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău au obţinut calificarea între primele şase echipe din ţară. Sportivii pregătiţi de Dan Predescu şi Marin Silaghi au înregistrat trei victorii şi două înfrângeri la turneul semifinal de la Baia Mare, obţinând, de pe locul trei, calificarea în turneul final al Campionatului Naţional.

Echipa zălăuană a pierdut primul meci, 1 – 3 cu CVM Tomis Constanţa, după ce la finalul primelor două seturi, rezultatul era egal, 1 – 1. CSS a pierdut la 17 primul set, dar l-a câştigat pe al doilea la 21, iar în următoarele două parţiale, jocul a fost controlat de constănţeni, care s-au impus la 17 şi la 10.
Cu moralul ridicat, chiar şi după o înfrângere destul de categorică, voleibaliştii de la CSS au obţinut două victorii consecutive. Jocul cu CSS Bega Timişoara a fost disputat, chiar dacă Zalăul s-a impus în trei seturi. Toatele cele trei acte s-au încheiat cu victoria la limită a CSS-ului: 25 – 23, 25 – 23, 26 – 24.
Duelul cu echipa gazdă, CSS 2 Baia Mare, a fost mai uşor pentru zălăuani, care s-au impus tot în trei seturi, dar la o diferenţă mai mare: 25 – 20, 25 – 14, 25 – 20.
Penultimul meci din cadrul turneului a fost cu CSS „Nicu Gane” Fălticeni, pierdut cu 1 – 3 de zălăuani. Primele două seturi au fost adjudecate de juniorii suceveni (25 – 18, 25 – 15), iar parţialul trei a fost câştigat de CSS Zalău (26 – 24). Actul patru i-a revenit, din nou, echipei din Fălticeni, care s-a impus la odiferenţă de 11 puncte (25 – 14).
Pentru a fi sigură de calificarea în turneul final, echipa zălăuană avea nevoie de o victorie în ultimul meci, cel cu CSS Bacău, pe care a şi obţinut-o. Scorul final a fost 3 – 1 (26 – 24, 22 – 25, 25 – 20, 25 – 18).
Turneul final este programat în perioada 18 – 22 aprilie, cele şase echipe calificate fiind: CTF „Mihai I” Bucureşti, CSS Buzău, CSS LAPI Dej, CVM Tomis Constanţa, CSS „Nicu Gane” Fălticeni şi CSS Zalău.
CSS Zalău: Marius Ilieş, Rareş Bălean, David Domokos, Mihai Criste, Alexandru Bumb, Marius Chende, Răzvan Sabou, Claudiu Iov, Cosmin Taloş, Paul Peşteleu şi Andrei Coţe – libero. Antrenori: Dan Predescu şi Marin Silaghi

Leave a Comment