Micuţii de grădiniţă, educaţi pentru o viaţa sănătoasă

Unităţile de învăţământ sălăjene desfăşoară, periodic, diverse proiecte educaţionale pentru copii, în scopul însuşirii cunoştinţelor necesare despre sănătate, mediu înconjurător, social etc. Un astfel de proiect educaţional judeţean, intitulat „Vreau sa cresc sănătos”, a fost lansat, luni, la Grădiniţa „Ion Creangă” din Zalău.
Potrivit directorului grădiniţei, Emilia Negru, activităţile acestui proiect au ca scop însuşirea copiilor a unei educaţii adecvate pentru prevenirea unor eventuale afecţiuni de sănătate. „Activităţile desfăşurate au ca obiectiv însuşirea tehnicilor corecte de spălare a mâinilor. De asemenea, se doreşte înţelegerea consecinţele nespălării corecte pe mâini, depistarea cu ajutorul unui echipament special a zonelor insuficient spălate, cu microbi, de pe mâini, respălarea mâinilor şi verificarea lor şi conştientizarea importanţei păstrării igienei mâinilor”, a declarat Emilia Negru.
Acţiunea a vizat 26 de preşcolari din grupa mare de engleză a unităţii. „Dorinţa cea mai mare este să avem copii sănătoşi. Viaţa de zi cu zi ne derutează în a aşeza priorităţile în ordinea fireascã a lucrurilor. Neglijăm multe lucruri, crezând că pot fi compensate altfel. Conştientizarea e un prim pas în corectarea sa. Sănătatea nu trebuie să apară în vocabularul nostru doar atunci când depistăm boala, cel mai uşor este să prevenim. Sănătatea înseamnă un mod de viaţă echilibrat, un comportament corect şi exigenţă igienică”, a afirmat Aura Lucaciu, profesor la Şcoala Postliceală Sanitară.
Acest proiect are ca parteneri următoarele instituţii: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţionale Sălaj, Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Sălaj, Şcoala Postliceală Sanitară şi un cabinet individual medical.

Alte articole

Leave a Comment