CSM Zalău poate avea doi sportivi la Olimpiadă după 16 ani

CSM Zalău ar putea avea chiar două reprezentante la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice, având în vedere că o altă sportivă din cadrul clubului, sibianca Daniela Cîrlan, a alergat anul trecut Maratonul de la Cracovia în două ore, 43 de minute şi 38 de secunde. Sportiva pregătită de Lorena Boberschi este nevoită să reconfirme în acest an baremul de calificare, dar, a fost acceptată deja în lotul olimpic atât ea, cât şi antrenoarea Boberschi.
„Federaţia Română de Atletism ne-a trimis o adresă săptămâna trecută, prin care ne-a informat că Daniela Cîrlan a fost acceptată în programul de pregătire al lotului olimpic împreună cu antrenoarea sa, Lorena Bobershi. Decizia a fost luată în şedinţa Comisiei Tehnice Olimpice din 15 februarie. Este un alt motiv de bucurie pentru noi, după rezultatul obţinut duminică, de Paula Todoran. În aceste condiţii, CSM Zalău ar putea avea doi reprezentanţi la Jocurile Olimpice, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mulţi ani”, a declarat directorul Silviu Mureşan.
Dacă oficialii Federaţiei Române de Atletism vor accepta ca atât Paula Todoran, cât şi Daniela Cârlan să facă parte din lotul care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, CSM Zalău va avea doi reprezentanţi la această amplă competiţie după o perioadă de 16 ani. În 2000, la Sydney, clubul zălăuan era reprezentat de aruncătorul de greutate, Gheorghe Guşet şi de Felicia Ţilea, care a practicat proba de aruncare a suliţei.
De altfel, Gheorghe Guşet a fost şi ultimul sportiv care are reprezentat CSM Zalău la Jocurile Olimpice. Se întâmpla în 2004, la Atena.

Leave a Comment