Pact cu „varanul”

Chiar dacă, mărturisesc, nu am aruncat nici măcar o singură privire, în ultimele luni, înspre aceste pseudo posturi de televiziune (în special înspre Antena 3), în spatele isteriei create îm jurul evacuării „antenelor” stau o serie de necunoscute care mă determină să-mi repoziționez atitudinea față de subiect.
Cu o întârziere de circa un an şi jumătate, Fiscul a somat, săptămâna trecută, televiziunile trustului Intact să evacueze un imobil confiscat de stat. Evident, așa cum se aștepta toată lumea , „jurnaliştii” de la Antena 3 s-au pus imediat pe behăit sau, mai bine spus, pe schelălăit. Ca urmare, oamenii „varanului” au întețit bombardamentele asupra „dușmanilor”, mai mult sau mai puțin declarați. Așa că nu a scăpat nimeni de spumele făcute la gură de oamenii securistului Voiculescu, vocabularul folosit fiind unul de cea mai joasă speță. Apoi, ca la un semn, în apărarea trustului amintit au sărit mai toate formaţiunile parlamentare, în frunte cu şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Trist e că, din nefericire pentru ei, cu foarte mici excepții, politrucii care dispreţuiau nu cu mult timp în urmă presa scremută de oamenii securistului s-au gândit să le aline acestora durerea. Până și PNL au dat niște limbi în dosul antenelor, fapt care demonstrează că liberalii n-au înţeles absolut nimic din votul din 16 noiembrie 2014, şi nici din protestele de la Colectiv. Până la urmă, sunt și peneliștii oameni, ce naiba!
Nici președintele Iohannis nu s-a lăsat mai prejos. Așa că, fără să-i fi întins nimeni vreo capcană, omul îşi dă de gol adevărata faţă în loc să tacă într-o chestiune care nu-l privea absolut deloc. Cu alte cuvinte,”neamțul” (de data asta mai balcanic decât și-ar fi imaginat oricine) s-a pus pe declarații, spunând ceea ce ne-am fi aşteptat mai degrabă de la Victor Ponta, și nu de la un indivit de talia unui chiriaș la Cotroceni. Cică, în opinia sa, „libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative”. Măi să fie! Cum naiba să spui așa ceva, din poziția primului om în stat, când – dincolo de manipulările grosolane la care recurg angajații din studiourile Antenei 3 – ecuația este atât de simplă?! O instanţă a stabilit definitiv că o clădire construită de un infractor trebuie să treacă în proprietatea statului. Adică în proprietatea noastră, a celor prostiți (sau nu) de „anteniști”. Cred că până și tovarăşul Ion Iliescu a fost gelos, pe moment, că nu i-a trecut prin minte o asemenea distorsionare cu rea intenție (sau din neștiință?) a realităţii. Deși era cât se poate de logic, Antena 3 nu s-a aflat nicio clipă în pericol de închidere, chiar dacă nu ar fi fost pentru nimeni vreo pierdere din punctul acesta de vedere. Nimeni nu i-a anulat sau retras licenţa de emisie, doar că trebuie să își caute alt sediu. Și asta în condițiile în care patronul Voiculescu a fost pus cu botul pe labe de justiția română, fiind dovedit drept un prădătorflămând al statului român. Și-atunci, unde naiba-i „suprimarea libertăţii de expresie”?!
Analiștii politici susțin că semnele unei înţelegeri politice a președintelui cu Antena 3 au fost sesizate mai demult, mai precis de la excursia consilierului prezidenţial Dan Mihalache, alături de Mihai Gâdea, în SUA. Așa că, este din ce în ce mai evident faptul că Iohannis intenționeză să se transforme în eroul, mai precis protectorul unui post pe care l-a detestat atât el, cât și cei care l-au ales. Cât de lălâu trebuie să fii să calci în picioare aşteptările sutelor de mii de români care au stat cu orele la cozile ambasadelor, în timp ce „jurnaliștii” Antenei 3 te înjurau de crăpau ecranele televizoarelor?
Până la urmă, tind să cred că Iohannis nu a făcut un pas spre trustul Intact, lovind justiția fix în moalele capului, de plăcere ori de plictiseaslă. Eu cred că a făcut-o de frică. Omul e înspăimîntat de gândul că și-ar putea încheia mandatul mai repede decât și-ar fi imaginat și cei mai înrăiți adversari ai săi. Finalul prematur al mandatului său poate fi provocat de scandalul casei de la Sibiu, așa că Iohannis forțează o soluție salvatoare. Iar colacul său de salvare poate fi, inclusiv, întreaga presă românească. Însă, calculele făcute au fost cât se poate de proaste. Genul acesta de manipulări grosolane nu fac altceva decât să-l ajute pe Iohannis să iasă din politica mare pe ușa din dos. Chiar așa, a fost vreodată președintele în „politica mare”? Probabil, însă pentru un timp mult prea scurt ca să învețe că poporul acesta este sătul, până peste cap, de trădări și trădători.

Alte articole

4 Thoughts to “Pact cu „varanul””

  1. rebel heart

    Asa comentează dl Iohannis si hotărârea definitiva privind casa de la Sibiu, obtinuta prin fals si uz de fals. BANALE acte administrative..banale hotărâri judecatoresti. Vai de noi cu un astfel de om in fruntea statului. Marioneta mapamondului

  2. Anonim

    D-le OLIVAN antena 3 nu este un pseudo post de televiziune , oamenii care lucreaza la stiri si au descoperit multe fraude, multe hotii,care nu au fost infirmate de justitie ci dimpotriva, nu merita sa fie subapreciati nici chiar de d-voastra .In locul d-voastra maine as cere scuze public pentru acest articol nedrept fata de jurnalistii de investigatie de la antena 3.Eu sa fiu sincer nu am auzit nici un jurnalist injurand la antena 3 .chiar sunt eleganti si politicosi .Pentru dumneata presedintele ROMANIEI nu este” NEAMTUL” este omul ales al poporului roman daca pana acum nu stiai cat despre nu cred ca ai tu caderea sa analizezi acest capitol din atributiile presedintelui >Pentru acest articol sa-ti fie risine

  3. Anonim

    Daca tu ai inteles ca suprimarea libertatii de emisie este rezultatul scandalului de la ANTENA 3 privesti cam superficial situatia creata , sa muti 5 televiziuni ai calculat in mintea ta costurile si pierderile pe toate planurile? dar ideea ca maine poti fi tu in situatia jurnalistilor de la antene, ai luat-o in calcul , asta e cel mai grav efect al demersurilor DNA ce zici?De data asta ai gresit pozitia d-le OLIVAN revino-ti prietene, la idei mai bune si respecta-ti colegii de breasla daca ai capacitatea.

Leave a Comment