„Sper să nu-mi dezamăgesc susţinătorii nici în cursa olimpică”

Început perfect de an pentru Paula Todoran. Sportiva legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău a alergat duminică prima cursă de maraton din acest an, luând startul la Maratonul de la Sevilla, la finalul căruia a reuşit să-şi realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, programate în perioada 5 – 21 august.
Atleta pregătită de Mirel Seişanu a făcut o cursă foarte bună, reuşind să parcurgă cei 42 de kilometri şi 195 de metri în două ore, 36 de minute şi 38 de secunde. Paula Todoran a terminat cursa de la Sevilla pe locul opt la feminin, însă, pentru atleta zălăuană, cel mai important este timpul înregistrat la final, care este unul foarte bun.
„Sunt foarte fericită pentru faptul că am reuşit să realizez baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. M-am simţit foarte bine în cursă şi am ştiut că pregătirea fizică şi psihică pe care o am, mă vor ajuta foarte mult în obţinerea acestui rezultat.
Le mulţumesc celor care au crezut în mine şi dacă starea de sănătate îmi va fi la fel de bună, promit că nu am să-i dezamăgesc nici în cursa olimpică de maraton”, ne-a declarat Paula Todoran.
„Ne bucurăm foarte mult de realizarea Paulei Todoran. Şi-a dorit foarte mult să obţină acest rezultat. Când am dus-o la aeroportul din Timişoara, de unde a plecat spre Sevilla, mi-a spus că este foarte motivată şi se simte foarte bine. Eram convins că va face o cursă bună. Aşteptăm acum reacţia Federaţiei Române de Atletism, să vedem cum se va pregăti Paula în perioada următoare”, a precizat şi directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan.
Baremul de calificare la Jocurile Olimpice stabilit de Federaţia Internaţională de Atletism pentru cursa de maraton este de două ore şi 45 de minute.

Leave a Comment