CSM Zalău a transferat o vicecampioană europeană

Într-o perioadă în care atletismul sălăjean trece prin momente destul de delicate la nivel de seniori, Clubul Sportiv Municipal Zalău a reuşit să transfere o vicecampioană europeană şi o triplă campioană naţională. După trei ani în care a reperezentat Clubul Sportiv Municipal Oneşti, Daniela Cârlan, atletă în vârstă de 32 de ani, a ales să se transfere la CSM Zalău. „Eu am purtat o discuţie cu CSM Zalău şi în urmă cu trei ani, dar am ales în cele din urmă CSM Onşti, pentru că acolo era o echipă mai bună. La fel şi acum, am ales CSM Zalău pentru a alcătui o echipă competitivă”, spune sportiva de 32 de ani, care a semnat luni un contract valabil pe o perioadă de un an cu CSM Zalău.
Daniela Cârlan se va pregăti la Sibiu – oraşul său natal, primul concurs oficial la care va concura pentru CSM Zalău fiind programat în vara anului viitor – Campionatul Naţional, proba de 10.000 de metri. „Obiectivul stabilit pentru acest concurs este clasarea pe unul din primele trei locuri”, ne-a dezvăluit atleta antrenată de Lorena Boberschi.
Proaspăta atletă a CSM Zalău a cunoscut gustul succesului încă de pe vremea junioratului, când a devenit vicecampioană europeană în proba de 5.000 de metri. A mai obţinut un loc cinci la Campionatul Mondial, tot pe vremea când alerga la junioare, iar la nivel naţional, cele mai bune rezultate sunt trei titluri de campioană naţională în proba de maraton, obţinute în 2009, 2010 şi 2011. Daniela Cârlan alergat şi la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, clasându-se pe locul 37 în proba de 20 de kilometri marş.
În proba pe echipe, sportiva va alerga alături de Alin Niţuleasa, sportivă antrenată tot de Lorena Boberschi şi Paula Torodan, atletă pregătită de Mirel Seişanu.

Alte articole

3 Thoughts to “CSM Zalău a transferat o vicecampioană europeană”

 1. Anonim

  Mare club, mare conducere si mai mari maestrii antrenori ! Sa te lauzi ca ai transferat o sportiva de 32 de ani este intr-adevar o mare performanta! Mai ales ca in ultimii 10 ani nu ai scos nimic nou pentru performanta atletica ! Daniela o fi venit la Zalau neauzind de „experienta” Clujencei Prundus (si ea venita si lasata cu ochii in soare pentru echipa de semimaraton). Operatia facuta merita toate felicitarile !!!
  In acelasi timp, mare cronicar de atletism ! Aflam ca Daniela a ALERGAT la JO-Atena in proba de 20 km MARS ! Si n-a fost descalificata ?! VAI NOUA !

 2. BIDEAN

  Cum stiti voi a sta pe margine si a comenta!!sa ne uitam la varsta si la performantele sportivelor din elita mondiala de la maraton si semimaraton..ce vedem??dar nu are rost sa te bagam in seama pe tine, ca te simti mult prea important si nu are rost!

 3. Anonim

  anonim-nov 27-se baga si omul in seama daca alte merite nu are!! Acum Salajul V-A AVEA CEA MAI TARE ECHIPA !!asta ar trebui sa inteleaga lumea! sportivii de elita nu se scot pe banda rulanta ..si atletism nu inseamna numai alergari” maestre”!!!performante atletice au fost in ultimii 10 ani fff multe,informeaza-te mai bine!!

Leave a Comment