A ajuns la Urgenţă după ce au bătut-o rudele

 

Şase sălăjeni au ajuns, în week-end, la Urgenţă cu plăgi rezultate în urma unor agresiuni în care au fost implicaţi, cazurile provenind atât din mediul urban, cât şi din rural, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Codruţa Puşcaş. Două femei în vârstă de 62 de ani, respectiv 66 de ani, dar şi patru bărbaţi au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit răni serioase, cazul cel mai grav fiind cel al pacientei de 66 de ani, care a necesitat spitalizare. Femeia a fost victimă a violenţei în familie, asemenea situaţii ajungând mereu în atenţia personalului medical de la Spitalul Judeţean.

Tot la finalul săptămânii trecute, la Unitatea de Primiri Urgenţe a celui mai mare spital din Sălaj au ajuns 63 de pacienţi cu fracturi, contuzii şi entorse, numărul acestor cazuri fiind cu unul mai mare decât în week-end-ul precedent. De asemenea, alţi 16 sălăjeni au avut probleme din cauza hipertensiunii arteriale, iar cu afecţiuni ale sistemului digestiv au fost depistaţi 24 de pacienţi, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, enterocolite şi gastroduodenite.

Medicii au mai tratat zece cazuri de colică abdominală şi unul de colică biliară, iar 16 gravide au avut nevoie de ajutor specalizat pentru a aduce pe lume bebeluşi. Week-endul a fost marcat şi de prezenţa a trei sălăjeni care au ţinut să bea peste măsură, ajungând, în final, în stare de ebrietate la Urgenţă, iar cinci persoane au fost aduse la UPU cu răni după ce au fost implicate în accidente rutiere şi agresiuni. Din totalul de 301 cazuri, medicii au dispus internarea pentru 89 de pacienţi.

Alte articole

2 Thoughts to “A ajuns la Urgenţă după ce au bătut-o rudele”

  1. alt anonim

    In singurul si cel mai mare spital de urgenta din salaj fac de garda medici de pe sectii, care nu pot fi de gasiti la nevoie, aflandu-se in aceasta perioada in cabinetele lor private de pe strada Dumbrava. Curtea de Conturi se face cu nu are stire despre multifactorialitatea doamnei doctor Bogdan Minodora!. Oare de ce?

  2. Anonim

    Ce are Curtea de Conturi cu disciplina din spital si respectarea de catre medicii angajati ai spitalului a programului cand sant de garda???Este responsabilitatea ,,managerului,,sau cum ii spun directorului Barnaby omul securistului marc.

Leave a Comment