CS Dani-San Zalău, pe podium la Campionatul Mondial de Karate Shotokan din Istanbul

Peste 1070 de sportivi din 30 de ţări au urcat pe tatami la ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Karate Shotokan ce a avut loc la Istanbul, printre ţările participante fiind şi România. Delegaţia ţării noastre a fost alcătuită din 68 de sportivi, printre ei şi 5 karateka de la CS Dani-San Zalău, calificaţi la acest eveniment în urma rezultatelor obţinute la Campionatul Naţional.
Delegaţia ţării noastre a obţinut nu mai puţin de 116 medalii, rezultate în urma cărora s-a situat pe locul patru în clasamentul pe naţiuni.
Clubul zălăuan, condus de Dan Chiş, a obţinut şapte medalii, dintre care una de aur şi şase de bronz. Aurul a fost obţinut de Darius Goron, în proba de kansei shiai, o probă mai specială, care cuprinde atât exerciţii de kata, cât şi de kumite. Andrei Chiş a obţinut o medalie de bronz în proba de kumite open, iar Mihail Chiş a cucerit două medalii de bronz, la shobu ippon şi shobu sanbon. Samuel Benţa a urcat de trei ori pe treapta a treia a podiumului, obţinând bronz în probele de kumite wkf, shobu sanbon şi shobu ippon. Gal Levente nu a reuşit să urce pe podium, obţinând un loc cinci la kata individual şi un loc şapte la kumite wkf.
„Toţi cei care au urcat pe podium au facut-o în urma unor meciuri foarte grele, având de înfruntat sportivi de o certă valoare din clasamentul WKF (World Karate Federation), ceea ce ne face să ne mândrim cu locurile obţinute. Mă bucur că după toate problemele pe care le-am întâmpinat în ultima perioadă, inclusiv cea de pregătire, fiind tot felul de restricţii din cauza pandemiei, dar şi unele probleme financiare, am reuşit să fim prezenţi la un eveniment atât de important. Pe această cale vreau să mulţumesc părinţilor copiilor, dar şi Consiliului Judeţean Sălaj, care a realizat că aceşti tineri talentaţi au nevoie de sprijin şi că a investi în ei înseamnă a investi în viitorul nostru”, a declarat Dan Chiş, preşedintele CS Dani-San Zalău.

Leave a Comment