CS Barcău Nuşfalău a surclasat FC Bistriţa la faza interzonală

Devenită campioană judeţeană la juniori A1 pentru a şasea oară şi pentru a cincea oară consecutiv, CS Barcău Nuşfalău s-a duelat cu FC Bistriţa la faza interzonală din cadrul Campionatului Naţional. Antrenorul bistriţenilor, Anghel Lăcătuş, declarase înaintea celor două dueluri că nu a ştiut până acum că există această echipă în fotbalul românesc, însă „necunoscuţii” de pe malul Barcăului le-au predat o lecţie de fotbal bistriţenilor, în special în partida retur. Echipa pregătită de Adrian Damian şi Vasile Paşca s-a impus cu scorul de 2 – 0 şi în prima manşă a fazei interzonale, desfăşurată joi, la Bistriţa, ambele goluri ale sălăjenilor fiind marcate de Vasile Ciorba.
Sâmbătă după-amiaza, în returul desfăşurat pe Stadionul Municipal din Zalău, echipa din Nuşfalău i-a administrat un categoric 7 – 1 formaţiei din Bistriţa, după ce oaspeţii au deschis scorul în minutul 12, prin Vlad Albert. Nuşfalăul a restabilit egalitatea în minutul 20, printr-o lovitură de pedeapsă obţinută şi transformată de Vasile Ciorba.
La vestiare s-a intrat cu scorul de 1 – 1, însă, în partea a doua, oaspeţii nu au mai pus deloc probleme echipei din Nuşfalău. Ionuţ Sabău a marcat pentru 2 – 1 în minutul 52, iar şase minute mai târziu, Vasile Ciorba a reuşit „dubla”. Szabo Csaba putea face 4 – 1 în minutul 59, dar şutul său s-a oprit în bara transversală. Adelin Neaga a dus Nuşfalăul la trei goluri avantaj în minutul 72 şi tot el a mai înscris o dată cu zece minute înainte de final pentru 5 – 1. Hossu Norbert şi Cătălin Glava şi-au mai trecut numele pe lista marcatorilor până la final, scorul la general după cele două manşe fiind 9 – 1 în favoarea echipei din Nuşfalău.
„Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm şi în acest an campionatul, dar mai ales că am trecut de faza interzonală. Spre deosebire de alţi ani, în acest sezon a fost parcă un campionat mai disputat. Chiar dacă diferenţa de la final este mare, FC Bistriţa nu este o echipă slabă. Probabil, jucătorii adverşi au căzut fizic şi psihic în partea a doua. Îi felicit pe jucătorii mei pentru modul în care s-au dăruit. Au intrat mai greu în joc, dar, poate şi din cauza oboselii acumulate, fiindcă joi am jucat la Bistriţa, vineri am avut antrenament, iar astăzi (sâmbătă, n.r.) am jucat meciul retur”, a afirmat Adrian Damian, antrenorul echipei din Nuşfalău.
La finalul partidei de sâmbătă, CS Barcău Nuşfalău a fost premiată pentru titlul de campioană judeţeană, premierea fiind făcută de preşedintele AJF Sălaj, Daniel Sabou şi de secretarul Leontin Moga. Jucătorii şi antrenorii au primit medalii, o cupă, o diplomă şi tricouri de campioni.
CS Barcău Nuşfalău: Alt Adam – Dănuţ Lupou, Boldizsar Attila, Ionuţ Sabău, Adrian Nagy, Silviu Peter, Kallai Viorel, Radu Mare, Lucian Oltean, Vasile Ciorba, Szabo Csaba, Răzvan Ardelean, Fulop Mark, Adelin Neaga, Şimo Norbert, Hossu Norbert, Cătălin Glava, David Lupo. Antrenori: Adrian Damian şi Vasile Paşca

Leave a Comment