Crap, Ciolan, Vişan şi Drăguţ sunt noile achiziţii de la HC Zalău

Cu o zi înaintea începerii pregătirilor pentru sezonul 2016 – 2017 al Ligii Naţionale de handbal feminin, managerul echipei HC Zalău, Gheorghe Tadici, a dezvăluit numele primelor patru jucătoare transferate în această vară la clubul de la poalele Meseşului. Astfel, la formaţia zălăuană au ajuns portarul Paula Vişan şi jucătoarele de câmp Raluca Ionela Crap, Ana Maria Drăguţ şi Ana Ciolan. Toate cele patru handbaliste fiind prezente ieri dimineaţă, la prima şedinţă de pregătire de după vacanţă.
„Noi am avut în sezonul trecut o problemă pe postul de pivot. Raluca Crap, care este aceeaşi generaţie cu Crina Pintea, consider că are calităţi mai bune decât Pintea, chiar şi din punct de vedere mental. Şi ea, la fel ca celelalte pe care le-am transferat, are calităţi şi vom încerca să-i creştem valoarea în perioada următoare. Tot pe postul de pivot am transferat-o pe Ana Ciolan, care a fost golgetera echipei HC Alba Sebeş în sezonul trecut. Ana Maria Drăguţ este un inter dreapta bun, o stângace bună, ceea ce nouă ne-a lipsit foarte mult în ultimii ani. Ea poate deveni o stângace emblematică în România. Prin plecarea celor doi portari, Adina Mureşan şi Diana Diaconu, a trebuit să completăm şi acest post, care, în sezonul trecut, a fost un punct nevralgic, iar cele 10, 12 puncte pe care le-am pierdut pe greşelile noastre a fost şi din cauza evoluţiei modeste a portarilor. Am transferat-o pe Paula Vişan pe acest post, o jucătoare cu mare experienţă. Eu o cunosct de mult timp, am avut-o mulţi ani la lotul de junioare şi tineret şi sper ca la Zalău să aibă o constanţă în evoluţie”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.
Pe lista de transferuri a clubului zălăuan se mai află două jucătoare, însă antrenorul zălăuan nu a dorit să dezvăluie încă numele acestora.
„Suntem în discuţii cu încă două jucătoare, cu care sper să putem semna contractele până la finalul săptămânii. Sunt şanse mari să ajungă şi cele două la Zalău, dar nu îmi place să dezvălui numele jucătoarelor până nu rezolvăm problema contractuală”, a mai afirmat managerul zălăuan.
Raluca Ionel Crap este născută în Suceava, iar handbalul l-a început la Liceul cu Program Sportiv din localitate. După terminarea junioratului, s-a transferat la HC Dunărea Brăila, unde a evoluat timp de opt ani.
Ana Ciolan este originară din Vaslui, iar primii paşi în handbal i-a făcut la Liceul cu Program Sportiv, după care a ajuns la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea. În 2011 a fost achiziţionată de clubul HC Alba Sebeş, formaţie cu care a reuşit să promoveze în Liga Naţională.
Ana Maria Drăguţ este originară din Dărăbani (Botoşani), cochetând cu loturile naţionale de juniori şi tineret. A evoluat la formaţiile din Braşov, Roman, Brăila, iar ultima echipă pentru care a evoluat a fost CSM Unirea Slobozia.
În vârstă de 29 de ani, portarul Paula Vişan s-a aflat sub contract cu HCM Roman înainte de a ajunge la Zalău, însă a fost împrumutată la diferite formaţii din Liga Naţională.

Leave a Comment