Constanța a găzduit, pentru a patra oară în cinci ani, una dintre etapele de calificare FIBA 3×3 Europe Cup

În perioada 4-5 iunie Faleza Cazinoului din Constanța a fost, pentru a doua oară consecutiv, gazda uneia dintre etapele de calificare FIBA 3X3 Europe Cup. Datorită ridicării restricțiilor impuse de pandemie a fost permis și accesul spectatorilor în tribune, astfel încât suporterii și iubitorii acestui sport s-au putut bucura de un adevărat spectacol și au putut susține echipele României care s-au luptat pentru a obține calificarea în turneul final european.

Faleza Cazino din municipiul Constanța gazda perfectă pentru evenimentele de baschet 3X3

25 de echipe naționale, reprezentând 15 țări au evoluat în perioada 4-5 iunie pe terenurile amplasate pe Faleza Cazino din Constanța într-o cursă spre turneul european final, în cadrul FIBA 3X3 Europe Cup Qualifier.

Naționala feminină a României, Acvilele care a evoluat în formula Anamaria Virjoghe, Alina Podar, Sonia Ursu și Ancuta Stoenescu au evoluat în cadrul grupei B, unde au întâlnit naționalele Italiei și Turciei.

În competiția similară masculină, Vulturii, echipa alcătuită din Cristian Mainea, Christian Chitu, Alexandru Coconea și Mario Lazăr și-au măsurat forțele în faza inaugurală, în cadrul grupei C, cu naționalele Letoniei și Italiei. Iubitorii acestui sport au putut să își încurajeze favoriții din tribune sau să plaseze pariuri sportive pe echipa favorită la case de pariuri legale din România precum Betfair — https://sportlocal.ro/case-pariuri/betfair.

Naționala feminină calificată la turneul final continental

Acvilele au reușit obținerea calificării pentru turneul final FIBA 3X3 Europe Cup care se va desfășura anul acesta în perioada 9-11 septembrie la Gratz, grație victoriei obținute în grupe în fața Italiei, împotriva puternicei selecționate a Cehiei cu scorul de 14-13, în semifinale împotriva Poloniei, iar ulterior a trecut de reprezentativa Marii Britanii în sferturi cu scorul de 18-16. După o înfrângere suferită în fața echipei Poloniei, România a mai obținut șansa unui meci decisiv cu reprezentativa Letoniei, pe care l-a câștigat cu scorul de 20-17, reușind astfel calificarea la turneul final. Conform statisticilor puse la dispoziție de casele de pariuri din România care sunt prezentate pe site sportlocal.ro echipa națională de baschet feminin se numără printre cele 24 de echipe din 20 de țări care și-au câștigat biletul pentru a participa la competiția FIBA 3×3 Europe Cup 2022.

Despre baschetul 3×3

Decizia de a experimenta o formă alternativă a baschetului a venit în 2007, când FIBA a propus introducerea acesteia la Jocurile Olimpice pentru Tineret din 2010 de la Singapore.

Înainte de apariția la JO din Singapore, FIBA a elaborat un set unificat și adaptat de reguli pentru baschetul 3X3, examinând totodată și posibilitatea unor turnee internaționale 3X3, precum și un calendar 3X3.

Baschetul 3X3 și-a făcut prima apariție pe scena internațională în 2010 și a fost primit cu mare entuziasm de către iubitorii acestui sport.

În septembrie 2011, în Rimini, a fost organizată prima Cupă Mondială FIBA 3X3 U18 pentru băieți și fete iar în decembrie 2011, Consiliul central al FIBA a aprobat calendarul internațional de competiții, care include din anul 2012 și Cupa Mondială FIBA 3×3 și Turneul Mondial FIBA 3X3.

2 Thoughts to “Constanța a găzduit, pentru a patra oară în cinci ani, una dintre etapele de calificare FIBA 3×3 Europe Cup”

  1. […] În perioada 4-5 iunie Faleza Cazinoului din Constanța a fost, pentru a doua oară consecutiv, gazda uneia dintre etapele de calificare FIBA 3X3 Europe Cup. Datorită ridicării restricțiilor impuse de pandemie a fost permis și accesul spectatorilor în tribune, astfel încât suporterii și iubitorii acestui sport s-au putut bucura de un adevărat spectacol și au putut susține echipele României care s-au luptat pentru a obține calificarea în turneul final european. Faleza Cazino din municipiul Constanța gazda perfectă pentru evenimentele de baschet 3X3 25 de echipe naționale, reprezentând 15 țări au… Citeste mai mult […]

  2. […] În perioada 4-5 iunie Faleza Cazinoului din Constanța a fost, pentru a doua oară consecutiv, gazda uneia dintre etapele de calificare FIBA 3X3 Europe Cup. Datorită ridicării restricțiilor impuse de pandemie a fost permis și accesul spectatorilor în tribune, astfel încât suporterii și iubitorii acestui sport s-au putut bucura de un adevărat spectacol și au putut susține echipele României care s-au luptat pentru a obține calificarea în turneul final european. Faleza Cazino din municipiul Constanța gazda perfectă pentru evenimentele de baschet 3X3 25 de echipe naționale,  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.