Conor McGregor, cel mai bine plătit sportiv din lume

Cu venituri de 180 de milioane de dolari în ultimul an, superstarul artei marţiale mixte (MMA) Conor McGregor este sportivul cel mai bine plătit din lume, conform revistei economice Forbes.

Prin urmare, poţi fi cel mai bine plătit atlet din lume după ce ţi-ai anunţat retragerea, pierzând singura luptă pe care ai jucat-o într-un an. Potrivit renumitei reviste de afaceri, superstarul de arte marţiale mixte (MMA) a strâns într-adevăr aproximativ 180 de milioane de dolari între 1 mai 2020 şi 1 mai 2021.

Irlandezul a anunţat însă că va renunţa la MMA pe 6 iunie 2020. Apoi a pierdut prin eliminare tehnică împotriva americanului Dustin Poirier, pe 24 ianuarie 2021. Şi, între timp, pe 10 septembrie 2020, fusese arestat în Corsica în urma unei plângeri referitoare la acte de expoziţie şi agresiune sexuală (caz închis fără urmărire în aprilie 2021).

Mult mai discret şi mai puţin controversat decât Conor McGregor, fotbalistul Lionel Messi, a obţinut majoritatea veniturilor sale de 130 de milioane de dolari din sectorul sportiv, în ciuda rezultatelor mixte ale FC Barcelona. Acest lucru este valabil şi pentru portughezul Cristiano Ronaldo (Juventus Torino) care, cu 120 de milioane, a terminat pe locul trei în clasamentul Forbes în spatele rivalului său argentinian.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment