Top cele mai bine plătite 10 locuri de muncă din lume

Atunci când tinerii îşi aleg cariera profesională, preferă să îmbine utilul cu plăcutul. De cele mai multe ori beneficiul financiar stă la baza alegerii unei viitoare cariere, de aceea foarte importantă este analiza locurilor de muncă care oferă un salariu profitabil, potrivit trendingstock.today.

Ca în fiecare an, topul celor mai bine plătite locuri de muncă este dominat de carierele din sănătate, urmate de carierele din industria tehnologiei.

Prezentăm un top 10 al celor mai bine plătite slujbe la nivel mondial, care punctează avantajele acestora, dar şi sacrificiile pe care le presupun.

1.Medic – 195.000 de dolari

Meseria de medic este printre cele mai bine plătite locuri de muncă din lume şi asta din două motive. Primul se datorează nevoii constante de medici la nivelul întregii lumi, iar al doilea motiv este durata formării educaţionale a acestora.

Cei mai mulţi oameni nu au răbdare să meargă atât de mult timp la şcoală, ceea ce face ca numărul medicilor să fie în continuare unul foarte mic, de aceea salariile din acest domeniu sunt atât de atractive.

2.Manager de farmacie – 146.000 de dolari

Managerii de farmacii au foarte multe responsabilităţi faţă de alţi funcţionari dintr-o farmacie. Pentru a ocupa un asemenea post este necesară obţinerea unui grad de doctor în farmacie (PharmD), care durează cel puţin şase ani de pregătire.

Pentru a deveni manager de farmacie, este nevoie de o experienţă cel puţin 6-10 ani ca farmacist licenţiat.

3.Farmacist – 127.000 de dolari

Pentru a deveni farmacist este nevoie de o calificare identică managerului de farmacie. Farmacistul nu stă doar în spatele unei tejghele, ci desfăşoară diverse activităţi în laborator, unde efectuează teste şi ajută la crearea de noi produse farmaceutice.

4.Arhitect corporativ – 115.9000 de dolari

Pentru a deveni arhitect corporativ, este necesară o diplomă de licenţă în IT sau management IT. În această eră a digitalizării, arhitecţii corporativi sunt printre cei mai căutaţi experţi din lume.

Printre responsabilităţile arhitectului corporativ se numără întâlnirile cu conducerea, clienţii şi directorii executivi pentru a le asculta strategia de afaceri; crearea şi îmbunătăţirea structurilor tehnologiei informaţiei; crearea de software pentru comunicare în cadrul unei companii, precum şi îmbunătăţirea marketingului şi corespondenţei B2B dar şi instruirea angajaţilor.

5.Avocat corporativ – 115.5000 de dolari

Un avocat corporativ este un tip special de avocat. Aceştia nu practică în mod activ avocatura în instanţă în schimb, oferă protecţie juridică şi consiliere oricărui membru din cadrul unei companii.

Avocaţii corporativi sunt în esenţă consilieri juridici în afaceri, sarcina lor principală este să consilieze companiile cu privire la drepturile şi responsabilităţile lor legale. Un astfel de avocat se va ocupa în principal de aspecte juridice precum răspunderea, proprietatea, contractele şi angajarea. Obţinerea unei diplome în drept este primul pas pentru a obţine un asemenea post.

6.Asistent medical – 108.000

Chiar dacă este recomandat ca fiecare medic să aibă grijă de cel mult 1.400 de pacienţi, în practică se ocupă de aproximativ 3.200 de persoane, acest lucru duce la nevoia de asistenţi medicali, de aceea este este unul dintre cele mai profitabile locuri de muncă disponibile.

Pentru a ocupa un asemenea post este nevoie de o diplomă de şcoală medicală, de regulă asistentul medical ajută medicul să efectueze controalele de zi cu zi iar în unele state, asistenţilor li se permite să prescrie medicamente.

7.Manager dezvoltare software – 108.000 de dolari

Fiecare manager de dezvoltare software trebuie să aibă cunoştinţe practice. IT-ul este o nişă diferită faţă de altele, deoarece nu există cerinţe stricte pentru educaţia formală. În acest domeniu foarte mulţi manageri sunt autodidacţi însă există şi personae specializate în IT.

Principalele atribuţii ale unui manager dezvoltare software este să gândească soluţii noi pentru clienţi sau pentru angajator, să faciliteze comunicarea între angajaţi, precum şi să implementeze automatizarea.

8.Arhitect software – 105.000 de dolari

Ca şi în cazul oricărui loc de muncă legat de IT, există foarte multe specializări care pot fi urmărite de catre cei care îşi doresc să devină arhitect software. Ingineria software, informatica şi chiar gestionarea serverelor pot fi suficiente pentru a fi calificat pentru această poziţie. Este una dintre profesiile cu cea mai rapidă rată de creşterede 17%.

Arhitectul software, împreună cu echipa poate transforma ideile şi sugestiile în software-uri funcţionale. Pentru cei cu abilităţi bune de conducere şi lucru în echipă, este un loc de muncă ideal.

9.Manager de inginerie software – 107.000 de dolari

De obicei companiile mai mici fuzionează rolurile unui inginer software şi ale unui manager de dezvoltare software. Acest lucru face posibilă ocuparea unui astfel de loc de muncă doar o diplomă de licenţă în domeniul IT.

Spre deosebire de managerii de dezvoltare, managerii de inginerie software se concentrează mai mult pe întreţinerea programelor şi soluţiilor. Ei explorează modalităţile de creştere a eficienţei energetice şi de prevenire a oricăror defecţiuni neaşteptate. Este o profesie dinamică, solicitantă, dar foarte profitabilă pentru toţi cei care iubesc mediile active.

10.Manager inginerie – 105.000 dolari

Pentru un post de manager inginerie, este necesară o diplomă de master. Foarte multe universităţi oferă programe care subliniază importanţa atât a managementului, cât şi a ingineriei. Cei care deţin o astfel de diplomă sunt calificaţi în rezolvarea problemelor de inginerie şi posedă abilităţi de conducere.

Îndatoririle managerului de inginerie sunt împărţite între o abordare on-hands şi un rol de conducere modificat. Cei care ocupă un astfel de loc de muncă desfăşoară o activitate destul de solicitantă însă beneficiile finaniare sunt pe măsură.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment