Conducerea AJF Sălaj vrea campionat de futsal pentru echipele din Ligile a IV-a şi a V-a

Unul dintre subiectele dezbătute la Adunarea Generală Ordinară desfăşurată vineri a fost organizarea unei competiţii de futsal pentru Cluburile şi Asociaţiile Sportive care activează în campionatele din Liga a IV-a şi Liga a IV-a. Competiţia ar avea loc în perioada de iarnă, în pauza dintre tur şi retur.

Prima Adunare Generală Ordinară din acest an a Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj a avut loc vineri, la în sala de şedinţe „Europa 1” din incinta „Complexului Severus”. La eveniment au participat 37 de reprezentanţi ai cluburilor afiliate, dintr-un total de 47. Au fost dezbătute mai multe subiecte legate atât de activitatea desfăşurată în anul 2015, cât şi despre partea a doua a campionatului şi despre organizarea ediţiilor viitoare.
În cadrul Adunării Generale Ordinare a fost aprobată afilierea a trei cluburi, CS Atletic Zalău, Cetatea Almaşu şi Venus Borla, fiind dezafiliată, în schimb, Asociaţia Sportivă Meseşul Treznea, care nu a mai activat în nicio competiţie organizată de AJF Sălaj în ultimii ani.
Preşedintele AJF Sălaj, Daniel Sabou, a ţinut să-i felicite pe reprezentanţii cluburilor pentru faptul că susţin, în continuare, sportul de masă şi le-a transmis acestora că, începând din sezonul viitor, intenţionează să organizeze un campionat de futsal pentru reprezentantele Ligilor a IV-a şi a V-a.
„Astfel de competiţii sunt organizate şi în alte judeţe din România, iar un campionat de futsal cred că ar fi binevenit şi pentru echipele din campionatele noastre. Pauza dintre tur şi retur este lungă, iar pentru echipe cred că ar fi un lucru benefic să participe şi într-o astfel de competiţie. S-ar organiza două campionate de futsal, unul pentru echipele din Liga a IV-a, iar altul pentru reprezentantele Ligii a V-a”, a declarat Daniel Sabou.
S-a discutat şi despre licenţierea tuturor antrenorilor echipelor din Liga a IV-a, iar în acest sens, AJF Sălaj va organiza un curs împreună cu membrii Comisiei Tehnice. Toţi antrenorii din eşalonul patru sunt obţigaţi să deţină Licenţa C până la începerea sezonului 2016 – 2017.
Începând cu sezonul viitor, cluburile care activează în Liga a IV-a sunt obligate să beneficieze de vestiare, iar echipele din al cincilea eşalon vor fi nevoită să-şi împrejmuiască terenul de joc.
Preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri (CJA) Sălaj, Gavril Bârjac, a prezentat activitatea arbitrajului sălăjean din 2015, iar reprezentanţii cluburilor au solicitat ca numărul cavalerilor fluierului din Sălaj să se majoreze, pentru a nu mai fi nevoiţi arbitrii să oficieze două jocuri într-o singură zi, în localităţi diferite. În prezent, la AJF Sălaj sunt înscrişi 86 de arbitri.
La Adunarea Generală Ordionară s-a prezentat bilanţul contabil pentru anul 2015, fiind votat şi proiectul de buget pentru 2016.
Au fost şi câţiva reprezentanţi de cluburi care au dorit să ia cuvântul, unul dintre aceştia fiind primarul comunei Mirşid, Călin Bereschi. Edilul a lăudat activitatea noii conduceri a AJF Sălaj, dar şi a colegilor săi prezenţi la Adunarea Generală, afirmând că Liga a IV-a începe să devină un campionat tot mai disputat de la un an la altul.

One Thought to “Conducerea AJF Sălaj vrea campionat de futsal pentru echipele din Ligile a IV-a şi a V-a”

  1. cipri m

    86 de arbitrii pe foaie poate, ca in realitate is vreo 45…daca is atatia…

Leave a Comment