Concurs de orientare sportivă cu ocazia Zilelor Zalăului

În competiţiile sportive organizate cu ocazia Zilelor Zalăului a fost inclus şi un concurs de orientare sportivă, organizat de CS Pro-Silva Orintare Zalău, Direcţia Judeţeană pentru Sporti şi Tineret Sălaj şi Primăria Zalău.

Competiţia se va organiza la două categorii: open şi familii, care vor fi alcătute din copil şi un însoţitor.
Înaintea începerii concursului se va face un instructaj de iniţiere în orientare sportivă cu concurenţii începători. Aceştia vor primi pe care este marcat traseul de urmat, iar startul se va da din minut în minut, din locul marcat pe hartă.
Concurenţii vor parcurge traseul atingând toate posturile, clasamentul urmând să se întocmească în funcţie de timpul în care a fost parcurs traseul şi de numărul de posturi atinse.
Concursul de orientare sportivă se va desfăşura duminică, între orele 15 şi 18:30, în Parcul Brădet (poarta romană de lemn). Se vor acorda premii de participare primilor înscrişi, în limita disponibilă.
Participanţii sunt obligaţi să aibă asupra lor un act de identitate.
Potrivit organizatorilor, obiectivul întrecerii este promovarea mişcării în natură, educarea participanţilor pentru o viaţă sănătoasă, iniţierea în orientare turistică, conştientizarea şi implicarea populaţiei în activităţi alternative celor sedentare sub formă competiţională.

Leave a Comment