Claudiu Băican revine în poarta echipei FC Zalău

„M-am înţeles cu cei din conducerea clubului, iar revenirea mea la FC Zalău este doar o chestiune de timp”, ne-a dezvăluit goalkeeper-ul zălăuan

Problemele financiare cu care se confruntă o serie de cluburi de fotbal din România nu au ocolit nici formaţia din Liga a II-a, Olimpia Satu Mare. Conducerea clubului a hotărât diminuarea salariilor jucătorilor, decizie ce a stârnit nemulţumiri în rândul fotbaliştilor. Printre cei care s-au arătat indignaţi se numără şi portarul zălăuan, Claudiu Băican. Acesta s-a transferat la Olimpia Satu Mare în vara anului trecut, după un sezon petrecut la FC Zalău, formaţie la care a decis să revină în această vară.
Preşedintele Ioan Morar ne-a declarat la finalul săptămânii trecute că printre fotbaliştii cu care poartă tratative se află şi portarul Claudiu Băican, iar goalkeeper-ul care a activat la un moment dat chiar şi în Liga I, ne-a dezvăluit faptul că revenirea sa la formaţia zălăuană este doar o chestiune de timp.
„Am ajuns la o înţelegere cu preşedintele Ioan Morar, iar revenirea mea la FC Zalău este doar o chestiune de timp. Mă aflu încă sub contract cu Olimpia Satu Mare, însă, în zilele următoare îmi vom rezilia contractul pe cale amiabilă, tocmai pentru a mă putea transfera la FC Zalău. Ştiu că echipa a avut probleme financiare în sezonul trecut, mai sunt încă unele datorii la stat, dar, am înţeles că de la începutul anului viitor, după ce vor fi achitate aceste datorii, se va face un lot valoros, cu care să putem intra în lupta pentru promovarea în Liga a II-a”, ne-a declarat Băican.
Portarul zălăuan are oferte şi de la alte echipe din ţară, însă, revenirea la FC Zalău pare să fie varianta cea mai bună.
„Rapid Suceava (Liga a II-a, n.r.) mi-a înaintat o ofertă mai bună decât cea de la FC Zalău, însă, dacă m-aş întoarce la Zalău aş fi alături de familie, iar acest lucru îmi convine cel mai mult. Nu mă întorc la FC Zalău doar pentru bani, ci mă gândesc şi la viitorul familiei mele”, a mai precizat portarul zălăuan.
Înainte de ajunge la FC Zalău, Claudiu Băican a activat timp de un sezon în Liga I, la Săgeata Năvodari, după şase ani în care a evoluat la formaţia italiană, Benevento. Băican este un produs al grupelor de juniori de la FC Armătura Zalău, transferându-se la CFR Cluj după terminarea junioratului.
Reunirea echipei FC Zalău este programată luni, 18 iulie.

Leave a Comment