Şoferi cu alcool „la bord”, trimişi în faţa instanţei de judecată

Cinci dosare penale au fost soluţionate în ultima săptămână de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău. Toate pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducătorii auto având o îmbibaţie alcoolică în sânge mult peste limita legală.
Primul caz este cel al lui Gaspar Istvan a cărui alcoolemie, în urma recoltării mostrelor biologice, a fost de 1.10 grame/litru alcool pur în sânge. Potrivit procurorilor, în 6 iulie 2014, în jurul orei 10, bărbatul a condus autoturismul marca VOLKSWAGEN pe bulevardul Mihai Viteazu, din municipiul Zalău, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, respectiv, la ora 19.43 o alcoolemie de 1,10 grame/litru alcool pur în sânge, iar la ora 20.43 o alcoolemie de 0,90 grame/litru alcool pur în sânge.
Un alt şofer trimis în judecată pentru aceeaşi infracţiune este Florian Buciu. Acesta a fost surprins de către oamenii legii, în 5 noiembrie 2014, în jurul orei 21, în timp ce conducea un autotursim în municipiu având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, respectiv, la ora 21.20 avea o alcoolemie de 1,40 grame/litru alcool pur în sânge, iar la ora 22.20 o alcoolemie de 1,30 grame/litru  alcool pur în sânge.
Ioan Covaciu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, după ce a fost prins conducând în 16 noiembrie 2014, în jurul orei 14, un autoturism în Zalău având o alcoolemie de 0,95 grame/litru alcool pur în sânge. Un alt conducător auto trimis în judecată este Galiş Ioan, după ce a fost depistat în trafic având o alcoolemie de 1,15 grame/litru alcool pur în sânge.
Ultimul caz soluţionat de procurorii zălăuani este cel al lui Simion Viorel – Vasile, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, după ce în luna noiembrie a anului trecut a condus un autoturism pe str. 22 Decembrie 1989, din municipiul Zalău, având o îmbibaţie alcoolică de 2,05 grame/litru alcool pur în sânge. Dosarele au fost trimise spre soluţionare Judecătoriei Zalău.

Alte articole

2 Thoughts to “Şoferi cu alcool „la bord”, trimişi în faţa instanţei de judecată”

  1. Anonim

    Care e mai baut(a) ziaristul sau soferii aistea, din moment ce posteaza articole de genul…”Nu mai puţin de cinci dosare penale au fost soluţionate, în ultima săptămână, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău…. „Potrivit procurorilor, 6 iulie 2014″…”în 5 noiembrie 2011, în jurul orei 21″…” Acesta a fost surprins de către oamenii legii, în 5 noiembrie 2011, în jurul orei 21″…” după ce în luna noiembrie a anului trecut a condus un autoturism, pe str. 22 Decembrie 1989″

  2. Anonim

    de ce nu sunt tinuti in arest 24 de ore?

Leave a Comment