Ciclistul sălăjean Andrei Han, la al doilea titlu naţional din carieră

Andrei Han, un tânăr cât se poate de simplu, din comuna Buciumi, un copil pentru care ciclismul a devenit marea pasiune încă din clasa I, când a luat contact cu prima bicicletă. Părinţii lui i-au cumpărat prima prima bicicletă când Andrei Han era elev în clasa a III-a.

“Nu a fost prima dată când am urcat pe o bicicletă, dar, în acea zi, am fost atât de fericit încât mi-am petrecut tot weekendul pedalând pe bicicletă. Chiar dacă nu eram sigur de ceea ce vreau să fac în viitor, am început să pedalez pe distanţe de opt, nouă kilometri, ceea ce era un record la acea vreme pentru mine”, mărturisea în urmă cu doi ani Andrei Han.

Primul concurs a avut loc în 2015, la Turda, iar de atunci, tânărul din Buciumi a luat startul la diverse concursuri. În urmă cu doi ani a venit şi primul rezultat de excepţie, Andrei Han devenind campion naţional la categoria 13 – 14 ani în cadrul Campionatului Naţional de Mountain Bike de la Cisnădie.

Anul acesta a început cu un rezultat notabil pentru ciclistul sălăjean, Andrei Han ocupând prima poziţie la categoria 15 – 16 ani în cadrul „Cupei Crater” de la Oradea, iar la Topoloveni Summer Tour s-a situat pe poziţia secundă.

Cu toate că a fost o premieră, Han a concurat în acest an şi la Sălaj Velo Tour, clasându-se pe locul trei la contra-timp şi pe locul zece la cursa de fond în cadrul categoriei sub 18 ani.

Rezultatul cel mare a venit la finele săptămânii trecute, la Campionatul Naţional, unde Andrei Han a avut o prestaţie foarte bună, reuşind să se claseze pe primul loc şi să devină campion naţional la categoria cadeţi (15 – 16 ani).

„Acesta a fost principalul meu obiectiv în 2019, dar sper să îmi păstrez forma bună până la finalul sezonului. Am concurat pentru echipa Veloteca Reacing Team şi sunt foarte fericit pentru acest rezultat. Surpriza concursului a fost prezenţa lui Vlad Dascălu, românul care concurează pentru o echipă spaniolă şi care are deja trei etape de Cupă Mondială câştigate la categoria sub 23 de ani”, ne-a declarat tânărul din comuna Buciumi.

 

 

 

Leave a Comment