Cum contribuim prin neatenție și neglijență la “înflorirea” bugetului de stat

Cu ocazia activităţilor preventive desfăşurate de polițiștii din structurile de poliție rutieră, în prima jumătate a acestui an, au fost constatate 296 de infracţiuni, 133 dintre acestea au fost la regimul circulaţiei rutiere.

De asemenea, pentru abateri contravenţionale grave, sancţionate de lege cu suspendarea dreptului de a conduce, au fost reţinute 959 permise de conducere, din care 61 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 389 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 59 pentru neacordarea priorităţii de trecere la pietoni, 49 pentru neacordarea priorităţii de trecere la vehicule, 226 pentru depăşiri neregulamentare, iar diferenţa au constituit alte abateri.

Totodată, pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau fără poliţă de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, au fost retrase, până la remedierea cauzelor, 277 certificate de înmatriculare .

Inspectoratul de Poliţe Judeţean Sălaj recomandă, în continuare, conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice şi să nu pună în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Alte articole

One Thought to “Cum contribuim prin neatenție și neglijență la “înflorirea” bugetului de stat”

  1. Inspectoratul de Poliţe Judeţean Sălaj NU vrea sa fie puse in functiune Radarele fixe din Zalau - astea nu pot fi mituite

    pe cand Inspectoratul de Poliţe Judeţean Sălaj o sa aiba curaj sa foloseasca radarele fixe din Zalau? se stie ca Politia refuza sa fie folosite, deoarece aceste radare nu tin cont de telefoane dat, de mici atentii, de amenintari, etc.
    si se pare ca politia salajeana inca nu concepe ca sa fie amendati toti cei care incalca legea, indifferent de cine sunt !

Leave a Comment