Cele mai dezamăgitoare eșecuri din istoria fotbalului

Fotbalul este un sport imprevizibil din care doar unii pot ieși învingători după o partidă de joc. Evident, unii se vor înfuria, iar alții vor îmbrățișa ulterior pierderile și le vor vedea drept o oportunitate de a învăța din greșeli.

 

Odată cu jucătorii care se vor întrista în mod evident atunci când vor pierde un meci, la fel de afectați pot fi și fanii care și-au setat deja favoriții și care trăiesc dezamăgirea la același nivel cu preferații lor. Te-ai întrebat vreodată care au fost cele mai dezamăgitoare experiențe din lumea fotbalului? Hai să trecem în revistă câteva dintre ele pe care este foarte posibil să le cunoști dacă ești un adevărat împătimit.

 

Înfrângerea Argentinei în 2007 de către Germania: scor 11-0

Argentina s-a mândrit din toate timpurile cu o mulțime de jucători de excepție, având în echipa națională personalități consacrate cu numeroase titluri câștigate la activ în lumea fotbalului, precum e Lionel Messi. Din nefericire, meciul din 2007 pentru secțiunea de fotbal feminin la Cupa Mondială derulată la Shanghai, nu a avut un final fericit pentru argentinieni.

 

Și mai dezamăgiți de rezultatele competiției au fost fanii care, urmărind ponturi pariuri sportive și evoluția echipei argentiniene au crezut că vor învinge și vor câștiga sume semnificative de bani mizând pe echipa preferată. Din nefericire, deznodământul s-a transformat într-unul din cele mai mari eșecuri din toate timpurile dat fiind că Argentina nu a înscris nici măcar un gol.

 

Așadar, putem observa imprevizibilitatea acestor jocuri încă din cele mai vechi timpuri. Dacă ar fi unul dintre principalele meciuri azi, tu ai îndrăzni să pariezi pe Argentina?

Februarie 1999: Manhester United învinge cu 8-1

Un meci semnificativ în istoria fotbalului a avut loc și în anii 90’, înainte de intrarea într-un nou mileniu. Atunci, una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din toate timpurile Nottingham Forest, un club sportiv din Anglia fondat în 1865 cu numeroase victorii la activ și 4 cupe UEFA Champions League până în prezent, a fost pusă în postura de a-și asuma înfrângerea cu 8-1 în fața Manchester United.

 

Se pare că jucătorii și-au învățat o lecție importantă, ceea ce i-a făcut de-a lungul timpului să devină mai buni.

AC Milan înfrânge Real Madrid cu 5-0

Este imposibil ca împătimit de fotbal să nu fi auzit cel puțin o dată de Real Madrid sau de AC Milan! Numele acestor echipe de fotbal face furori pe marile ecrane, dar și în arenele sportive. Ca prin urmare, nu e de mirare de ce înfrângerea Real Madrid a stârnit atât de multe dezamăgiri în rândul fanilor, pe data de 19 aprilie 1989 în semifinalele pentru Champions League.

Meciul last-minute Liverpool-Middlesbrough

Scorul părea promițător pentru ambele echipe de fotbal până în momentul în care Liverpool a marcat chiar în ultimele minute ale jocului un gol care a destabilizat tabela de bord. Astfel, jocul din 2008 s-a încheiat cu o victorie neașteptată pentru echipa englezească care a marcat un gol impresionant.

Noiembrie 2010: Anul în care Barcelona bate Almeria cu 8-0

În apropiere de zilele noastre și mai precis, în 2010, un meci impresionant a avut loc între FC Barcelona și Almeria. Messi și-a făcut cu ușurință remarcata prezența pe teren, contribuind în mod direct la înscrierea celor 8 goluri cu care au ieșit triumfători la finalul meciului.

2009: Victorie neașteptată pentru Liverpool în lupta cu Manchester United

Lupta dintre cele mai consacrate două echipe de fotbal din istorie s-a finalizat în favoarea Liverpool după ce au înscris 8 goluri în lupta cu adversarii de la United care au înscris un singur gol. Un prim motiv al pierderii jocului s-ar putea datora penalizării lui Pepe Reina și al strategiei excepționale puse în aplicare de către Ronaldo.

3 Thoughts to “Cele mai dezamăgitoare eșecuri din istoria fotbalului”

  1. […] Fotbalul este un sport imprevizibil din care doar unii pot ieși învingători după o partidă de joc. Evident, unii se vor înfuria, iar alții vor îmbrățișa ulterior pierderile și le vor vedea drept o oportunitate de a învăța din greșeli.   Odată cu jucătorii care se vor întrista în mod evident atunci când vor pierde un meci, la fel de afectați pot fi și fanii care și-au setat deja favoriții și care trăiesc dezamăgirea la același nivel cu preferații lor. Te-ai întrebat vreodată care au fost cele mai dezamăgitoare experiențe… Citeste mai mult […]

  2. […] Fotbalul este un sport imprevizibil din care doar unii pot ieși învingători după o partidă de joc. Evident, unii se vor înfuria, iar alții vor îmbrățișa ulterior pierderile și le vor vedea drept o oportunitate de a învăța din greșeli.   Odată cu jucătorii care se vor întrista în mod evident atunci când vor pierde un meci, la fel de afectați pot fi și fanii care și-au setat deja favoriții și care trăiesc dezamăgirea la același nivel cu preferații lor. Te-ai întrebat vreodată care au fost cele mai dezamăgitoare experiențe…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.