Cea mai bună încălțăminte sport pentru fiecare tip de antrenament

Alegerea încălțămintei de antrenament potrivită este la fel de importantă pentru sănătatea piciorului, precum și pentru performanța dvs.

 

Deși hainele pe care le alegeți pentru un antrenament sunt importante, adidașii pe care îi selectați pot face o diferență uriașă în modul în care vă desfășurați activitatea de fitness, în timp ce adidașii incorecți vă pot răni picioarele și chiar provoca accidentarea altor părți ale corpului.

Încălțăminte sportivă adaptată activității dvs.

Înainte de a stabili ce adidași vor fi cei mai buni pentru picioarele dvs., luați în considerare ce tip de exerciții veți face. Acest lucru vă va ajuta să determinați ce încălțăminte sport vă oferă cele mai bune caracteristici pentru nevoile dvs.

 

  • Alergare. Dacă alergarea este principala dvs. formă de exercițiu, căutați adidași de alergare care să vă ofere suficientă amortizare, tracțiune și stabilitate. De asemenea, ar trebui să fie ușori și flexibili.
  • Mersul pe jos. Mersul pe jos este o modalitate ușoară de a adăuga mai multă activitate fizică la rutina zilnică. Este gratuit, se poate face aproape oriunde și nu necesită mult echipament special. Dar necesită o pereche bună de adidași de mers pe jos. Adidașii de mers pe jos ar trebui să vă ofere o pernă confortabilă care absoarbe șocurile și o talpă concepută pentru a susține mișcarea naturală de mers a piciorului.
  • Pantofi de teren. Dacă jucați tenis, volei, baschet sau alte sporturi de teren, găsiți un adidas cu o talpă robustă, stabilă, care să vă poată susține picioarele în timpul mișcării constante înainte și înapoi.
  • Încălțăminte sport în aer liber. Dacă sunteți în căutarea de încălțăminte pentru fotbal, golf sau baseball, veți dori adidași sau ghete cu crampoane, vârfuri sau știfturi pentru o tracțiune mai bună. A avea o tracțiune bună între picioare și pământ este foarte important, dacă nu doriți să ajungeți cu fața în noroi. Condițiile solului pot fi imprevizibile. Uneori poate fi umed și înghețat și alteori uscat și alunecos, din cauza lipsei de ploaie.

 

Crampoanele, cum ar fi cele de pe o pereche de ghete de fotbal, sunt concepute pentru a împiedica alunecarea piciorului unui jucător în orice situație în timp ce se deplasează deasupra solului. Deși crampoanele sunt cele mai eficiente și mai apreciate atunci când solul este deosebit de umed sau alunecos, ele sunt la fel de utile atunci când solul este uscat sau dur. Micile proeminențe de pe talpa ghetei sunt concepute pentru a săpa în pământ cu fiecare pas pe care îl face un jucător. Pe măsură ce jucătorul se îndepărtează, împingând pământul cu picioarele, clemele îi oferă jucătorului o aderență și o frecare mult mai mare față de sol decât ar fi avut altfel cu o suprafață plană pe talpa ghetei.

 

Un sfat rapid pentru a verifica stabilitatea unui adidas înainte de a-l cumpăra: Îndoiți pantoful, ținându-l de ambele capete. Ar trebui să se îndoaie în mod natural în spatele locului în care s-ar afla arcada piciorului, deoarece acesta este locul în care piciorul se îndoaie în mod natural.

Cum să cumpărați încălțăminte sport

Încercarea de încălțăminte în magazin poate fi diferită decât purtarea lor în timpul antrenamentelor, dar există modalități de a vă asigura că adidașii vi se vor potrivi atunci când vă aflați în mijlocul unui antrenament greu:

 

  • Cumpărați după-amiaza. Dacă încercați adidași sport spre sfârșitul zilei, când picioarele vă sunt mai umflate, veți avea o idee mai bună despre modul în care se potrivesc.
  • Cumpărați cu ș Când căutați adidași sport, purtați șosetele pe care le folosiți în timpul unui antrenament. Trebuie să vă asigurați că adidașii se potrivesc corect cu șosetele sportive.
  • Lăsați spațiu pentru degetele de la picioare. Asigurați-vă că adidașii dvs. au cam 2 cm de spațiu pentru a se mișca între capătul pantofului și degetul cel mai lung. Dacă picioarele dvs. sunt de dimensiuni diferite, optați pentru adidași mai mari, pentru un confort mai bun.
  • Se potrivesc perfect la călcâi. Adidașii sport noi nu trebuie să alunece pe călcâi, dar nici nu ar trebui să fie prea strânși la degetele de la picioare. Asigurați-vă că arcada piciorului se potrivește cu ușurință în cea mai lată parte a adidașilor sport.
  • Încercați-i. Testați adidașii timp de cel puțin 10 minute în magazin sau chiar în exterior, dacă magazinul vă permite, înainte de a vă decide să cumpăraț
  • Dacă aveți picioare cu probleme, discutați cu reprezentantul de vânzări de la magazin despre ce tipuri de adidași sunt cei mai buni pentru dvs. De exemplu, dacă aveți arcade înalte, veți avea nevoie de un alt stil de adidași decât cei cu arcade plate.

 

Amintiți-vă că fiecare tip de adidași sport este diferit, la fel ca fiecare picior, așa că nu vă bazați pe un stil pe care îl considerați atractiv sau pe un adidas care vă place cum arată pe altcineva. Fiți clar și specific cu privire la nevoile dvs. și la orice probleme speciale la picior pe care le aveți, încercați o mulțime de stiluri diferite și testați-le în magazin.