Când banii şi valoarea fac diferenţa

HC Zalău a jucat mai bine de o repriză de la egal la egal cu vicecampioana României, HCM Baia Mare, o echipă în a cărui lot nu există titulare şi jucătoare de rezervă, toate handbalistele fiind de valoari apropiate. Experienţa jucătoarelor pe care antrenorul Aurelian Roşca le are la dispoziţie a ieşit în evidenţă în ultimele 20 de minute, mai ales că antrenorul Gheorghe Tadici a fost nevoit să joace aproape tot meciul cu aceeaşi “garnitură”. Pe fond de oboseală, handbalistele zălăuane nu au mai fost la fel de lucide pe faza de atac în ultimele 20 de minute, iar maramureşencele s-au desprins în final la zece goluri, 36 – 26, după ce la pauză, tabela a arătat 16 – 15 în favoarea oaspetelor.
Cu o serie de handbaliste care au câştigat anul trecut medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca cu naţionala României, dar şi cu străinele Pineau, Do Nascimento, Jezic şi Abbingh, jucătoare de talie mondială, HCM Baia Mare s-a desprins decisiv în finalul jocului de tânăra echipă a Zalăului, în care rezervele introduse în teren de Gheorghe Tadici nu au contat aproape deloc.
„Sunt parţial supărat pe jucătoarele mele, în special pentru ultimele zece minute. În prima repriză, fetele au luptat, chiar dacă au fost conduse la pauză. La fel de bine puteam să conducem noi. Încet, încet, a început să se vadă tot mai mult oboseala fetelor noastre, iar pe acest fond, în final nu au mai fost la fel de lucide în joc. Sunt, însă, jucătoare care joacă la fel cum se antrenează, doar de dragul de a se antrena şi care fac un meci bun o dată la două luni. La HCM Baia Mare, rezervele sunt de valori apropiate de titulare. Faptul că au jucat timp de 40 de minute de la egal la egal cu vicecampioana României, pe mine m-a impresionat. Au apărut în final o serie de greşeli şi de ratări. Nu era un meci în care ne puneam speranţe la victorie, dar nici nu puteam să intrăm cu mâinile sus. Pentru echipa din Baia Mare, cred că a fost cea mai bună verificare din ultimele două săptămâni. Zălăuanii au putut vedea jucătoare pe care nu ai posibilitatea să le urmăreşti în fiecare zi”, a declarat Gheorghe Tadici.
„A fost o primă repriză echilibrată, în care ambele echipe au jucat foarte bine, cu faze spectaculoase la ambele porţi şi cred că publicul a fost mulţumit din acest punct de vedere. În repriza a doua, plusul de experienţă şi de valoare al jucătoarelor noastre şi-a pus amprenta asupra rezultatului final. În ultimul sfert de oră a fost o singură echipă pe teren. Pentru noi a fost un meci bun, un meci de verificare pentru partida de duminică, din Champions League”, a afirmat, de cealaltă parte, Aurelian Roşca.
Arbitrii Harabagiu şi Stănescu au dictat 13 eliminări pe parcursul celor 60 de minute, şase la gazde şi şapte la oaspete, dar şi două cartonaşe roşii. Teodora Bloj a primit roşu în minutul 41, după a treia eliminare, iar în minutul 53, a părăsit sala şi franţuzoaica Allison Pineau.
HC Zalău: Ana-Maria Inculeţ, Diana Diaconu, Adina Mureşan – Diana Puiu (5), Roxana Rob (5), Teodora Bloj (5), Claudia Constantinescu (4), Sabine Klimek (4), Valentina Bardac (2), Andrada Trif (1), Larisa Tamaş, Florina Ţurcaş, Adina Cârligeanu şi Anca Onicaş. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
HCM Baia Mare: Ionica Munteanu – Louis Abbingh (8), Valentina Ardean Elisei (7), Allison Pineau (3), Alexandra Do Nascimento (3), Gabriela Perianu (3), Adriana Nechita (3), Patricia Vizitiu (3), Jezic Katarina (1), Szucs Gabriela (1), Timea Tătar şi Gabriela Preda. Director tehnic: Ioan Băban. Antrenor: Aurelian Roşca

Alte articole

12 Thoughts to “Când banii şi valoarea fac diferenţa”

 1. suporter dedicat

  Manifestări rasiste la Zalău
  La partida HC Zalău-HCM Baia Mare, din cadrul etapei a XIX-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, băieții simpatici (în ghilimele desigur) din galeria Zalăului și câțiva spectatori din sectorul B, au huiduit-o pe jucătoarea de culoare Allison Pineau şi au imitat sunetele scoase de maimuţe în repriza a doua. Noroc cu Melinda Geiger care a împiedicat-o pe franțuzoaică să oprească meciul. Să vedem câte etape va fi suspendat terenul echipei lui Tadici și la cât se va ridica cuantumul amenzii, ca urmare acestui incident.

 2. eli

  Marius, de unde stii tu cati bani are Zalaul sau Baia Mare? Ai intrebat vreodata acest lucru? Sau pe ce se cheltuie banii la Zalau? Si multe alte intrebari de pus. Asta in calitate de jurnalist, normal. Sau pe teren au jucat euro contra lire? Oricum, pacat de ceea ce s-a intamplat la Zalau.

 3. Anonim

  RUSINE ORGANIZATORILOR SI LUI GHITA TADICI PENTRU CA AU VANDUT BILETE CU LOC SI IN SECTOARELE CARE PANA ACUMA ERA NEVOIE DOAR DE BILETE! NU MAI STIA LUMEA UNDE SA SE ASEZE!

 4. @suporter dedicat ??? Asa te numesti tu penalule, din conducerea lui HCM Baia Mare care furati la greu,inclusiv jucatoarele …? Niste mizerii…Cine va baga in seama sant la fel ca voi… Stiti cine si ce santeti….? Meegeti la oglinda ,va asteapta celula ,pt ani multi,in frunte cu primarul vostru…gigolo!

 5. Marius Morar

  Aşa zisa sau zisul Eli, dacă nu aş fi ştiut bugetele şi salariile de la cele două echipe, nu aş fi scris. În teren nu au jucat nici leii, nici euro, nici lirele, nici dolarii, au jucat nişte handbaliste plătite regeşte de la Baia Mare împotriva unor jucătoare de la Zalău cu salarii mult mai mici. Ca să nu mai vorbim şi de diferenţa de valoare dintre jucătoarele celor două echipe. Niciodată nu va putea exista termen de comparaţie între o Dacie şi un Mercedes sau un BMW. Una peste alta, echipa din Baia Mare merită felicitări şi, personal, chiar mi-aş dori să câştige titlul în acest an.

  1. Anonim

   Pentru că presa trebuie să fie transparentă, te invit să faci publice salariile jucătoarelor de la Zalău.
   După unele surse Constantinescu ar câştiga 3500 euro/luna iar Ţurcaş 2000 euro/lună. Te astept cu completări, Morar!

 6. haha

  @Anonim dupa unele surse esti pe langa :))

 7. eli

  Marius, cu tot respectul, te invit sa publici bugetul celor din Zalau. Sa stim si noi, doar sunt din bani publici, adica transparenti. Te bagi? Apoi sa nu uitam raportul Camerei de Conturi referitor la cheltuirea banilor Consiliului Judetean cu echipa de handbal! Ai ceva de comentat aici? Bani sunt pentru a face performanta la Zalau. Dar cine vine sa joace la noi?

 8. Anonim

  DIN PRESA VECINA SI PRIETENA>

  HC Zalau face ce vrea cu banii de la județ

  Camera de Conturi mai spune ca au fost probleme și cu banii pentru echipa de handbal HC Zalau, finanțata în cvasitotalitate de Consiliul Județean. Reprezentanții instituției spun ca nimeni nu au verificat ce s-a facut cu acești bani. „Nu a fost verificat de catre compartimentul de audit intern modul de utilizare a fondurilor alocate Handbal Club Zalau”, spune raportul.

 9. aaa

  Turcas 2000 euro\luna? Hahaha
  buna asta
  poate 2000 de lei 🙂

 10. Marius Morar

  Eli, dacă ai onoarea, nu curajul, să purtăm o discuţie faţă-n faţă, promit să mă bag. Îţi voi explica în detaliu cum stau lucrurile. Bugetul a fost publicat în fiecare an. Te las să faci, în continuare, altfel de comentarii, eu mă opresc aici. Numai bine.

 11. eli

  Asta e ceea ce am gasit la o cautare pe Google. Nu prea seamana a buget.Un articol scris de Augusta Tesinschi.

  Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj susţine sportul de performanţă. Conform unui proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de CJ, de marţi 30 iunie, votat în unanimitate de consilierii judeţeni, CJ Sălaj a alocat din bugetul judeţului suma de 1.190.000 de lei pentru finanţarea activităţilor sportive de interes naţional desfăşurate de Asociaţia “Handbal Club Zalău”, constând în acţiuni de selecţie pregătire şi participare în competiţii incluse în sportul de performanţă. Suma a fost prevăzută în bugetul judeţului pe anul 2015 la capitolul “Sport – finanţarea activităţilor sportive” şi va fi acordată de CJ Sălaj în baza unui contract de finanţare prin care beneficiarul va trebui să utilizeze suma după cum urmează: participarea la Liga Naţională de Handbal Feminim, pregătirea echipei în cantonamente specializate, turnee de pregătire la Zalău, în ţară şi în străinătate, susţinerea meciurilor oficiale din turul campionatul naţional de handbal feminin, precum şi alte activităţi de acest fel. Alocarea vine şi ca urmare a unei solicitări a Asociaţiei “Handbal Culb Zalău” către CJ Sălaj, în cursul lunii mai a anului în curs, prin care cere sprijin financiar pentru participarea echipei de handbal feminim la competiţiile sportive desfăşurate în 2015 în cadrul Campionatului naţional, având ca obiective generale promovarea sportivelor la loturile naţionale şi promovarea handbalului în judeţul Sălaj, iar ca obiectiv specific – clasarea echipei pe unul din locurile 6-10 în Liga naţională în sezonul 2015-2016.

Leave a Comment