Campionatul sau selecţionata Ligii I?

Majoritatea oamenilor din lumea fotbalului s-au grăbit să critice decizia clubului Steaua, mai precis a antrenorului Laurenţiu Reghecampf, de a nu-şi lăsa o parte dintre jucători în cantonamentul selecţionatei Ligii I. Care cantonament? Ce vrea tata Puiu, până la urmă, cu acest, aşa-zis stagiu de pregătire al selecţionatei Ligii I.
Este, totuşi, exagerat să spui sau cel puţin să crezi că poţi găsi un încoluitor pentru Răzvan Raţ (care a suferit o intervenţie chirurgicală la umăr), tocmai în amicale cu nişte necunoscute.
Antrenorul Stelei nu a încălcat niciun regulament, niciun principiu, nici măcar nu poate fi acuzat de rea voinţă, având în vedere că în campionatul românesc urmează meciurile din play-off, partide mult mai puternice decât un amical cu Torpedo Kutaisi (locul 10 în Georgia) sau Turkmenistan (locul 117 în clasamentul FIFA). Nu aceasta este acţiunea de care ar fi avut nevoie în acest moment fotbalul românesc, a cărei naţională se va duce în vară la Euro’. Nu cred că este nevoie de o acţiune doar de dragul de a face ceva, adică, un fel de „fă-te că lucrezi”, într-un moment în care toţi antrenorii îşi doresc să aibă la dispoziţie întreg lotul, mai ales cei care se vor lupta în play-off.
Reghecampf nu pune în pericol niciun interes al echipei naţionale. Ce naţională, când vorbim de puştii Nedelcu, Buzbuchi sau Hodorogea de la Viitorul Constanţa? Câţi dintre cei convocaţi la acţiunea de la finalul acestei luni au şansa să urce în avionul ce duce la Euro? Mult mai benefic ar fi fost pentru toată lumea dacă toţi jucătorii convocaţi la selecţionata Ligii I erau lăsaţi să-şi continue pregătirea la echipele lor de club şi să-i demonstereze apoi selecţionerului că sunt, cu adevărat, soluţii de viitor pentru naţională, nu pentru selecţionata făcută peste noapte de tata Puiu.
Iordănescu nu trebuia să facă nicio acţiune în care să găsească înlocuitor pentru Răzvan Raţ. Mai bine s-ar fi urcat în primul avion ce duce la Roma şi l-ar fi convins pe lazialul Ştefan Radu să vină la naţională.

Leave a Comment