Campionatul Mondial de Fotbal Feminin 2023, Australia – Noua Zeelandă

FINALA MICĂ
SUEDIA – AUSTRALIA 2-0 (1-0)

19 august, ora 11, (20 ora locală), BRISBANE, stadion – SUNCORP STADIUM, au asistat 49.461 spectatori
Arbitrul de centru: FOSTER C, Ţara Galilor
Antrenorul Suediei, Petter GERDHANSSON, foloseşte sistemul de joc 4-2-3-1, iar antrenorul suedez al Australiei, Tony GUSTAVSON, foloseşte sistemul 4-4-2. Australia a fost pentru prima dată într-o finală mică la un campionat mondial de fotbal feminin.
Primul minut, prima mare ocazie de gol pentru Suedia prin Blackstenius, care şutează puternic spre poartă şi Arnold apără. În minutul 7, nordicele comit henţ, lovitură liberă de la 20 m, executată de Catley fără efect pe tabela de marcaj. În minutul 19, lovitură de colţ pentru Australia executată de aceeaşi jucătoare, respinsă de suedeze. În minutul 24, Raso şutează din interiorul careului de 16 m în colţul scurt şi Musovic portarul suedez cu origini sârbe, respinge în corner. În minutul 27, fază fierbinte în careul australian, Blackstenius este faultată, călcată pe picior, intervine VAR care în 2 minute decide penalti. Minutul 30, execută Rolfo în stânga lui Arnold şi tabela de marcaj indică 1-0 pentru Suedia.
În minutul 33, Kerr cea mai titrată jucătoare de la Antipozi, ratează o bună ocazie pentru Australia. În minutul 40, Asllani trimite cu boltă o minge direct în braţele lui Arnold, iar în minutul 43, Rolfo expediază balonul pe lângă poarta australiană. În minutul 45+2, mare ocazie pentru Suedia care se putea desprinde pe tabelă dacă Arnold nu era pe fază. În minutul 45+6, Australia trece pe lângă egalare prin Kerr, Musovic respinge balonul.
La reluare, în minutul 49, lovitură liberă pentru Australia, execută Kerr pe lângă poarta scandinavă, în replică, în minutul 57, Suedia beneficiază de o lovitură liberă de la 20 m însă execuţia a fost greşită. În minutul 61, Carpenter trimite o minge înaltă în careu şi Musovic are o intervenţia salvatoare. În minutul 62, Suedia face 2-0 prin Asllani printr-un şut plasat, Arnold plonjează spre minge fără succes. În minutul 70, Australia putea reduce din handicap, Musovic respinge în extremis, iar în minutul 89, Cross de la 30 m trimite în braţele lui Musovic.
În cele 6 minute de prelungiri nimic nu s-a mai întâmplat şi Suedia câştigă meritat meciul şi medaliile de bronz. Australia reuşeşte cea mai bună participare la o cupă mondială.

Date statistice:
Cartonaşe galbene: 2 – 1
Posesie: 54% – 46%
Ocazii de gol: 11 – 11
Şuturi pe poartă: 5 – 5
Cornere: 0 – 3
Lovituri libere: 8 – 19

profesor de istorie Dumitru Bârjac, Păuşa

2 Thoughts to “Campionatul Mondial de Fotbal Feminin 2023, Australia – Noua Zeelandă”

  1. […] FINALA MICĂ SUEDIA – AUSTRALIA 2-0 (1-0) 19 august, ora 11, (20 ora locală), BRISBANE, stadion – SUNCORP STADIUM, au asistat 49.461 spectatori Arbitrul de centru: FOSTER C, Ţara Galilor Antrenorul Suediei, Petter GERDHANSSON, foloseşte sistemul de joc 4-2-3-1, iar antrenorul suedez al Australiei, Tony GUSTAVSON, foloseşte sistemul 4-4-2. Australia a fost pentru prima dată într-o finală mică la un campionat mondial de fotbal feminin. Primul minut, prima mare ocazie de gol pentru Suedia prin Blackstenius, care şutează puternic spre poartă şi Arnold apără. În minutul 7, nordicele comit henţ,… Citeste mai mult […]

  2. […] FINALA MICĂ SUEDIA – AUSTRALIA 2-0 (1-0) 19 august, ora 11, (20 ora locală), BRISBANE, stadion – SUNCORP STADIUM, au asistat 49.461 spectatori Arbitrul de centru: FOSTER C, Ţara Galilor Antrenorul Suediei, Petter GERDHANSSON, foloseşte sistemul de joc 4-2-3-1, iar antrenorul suedez al Australiei, Tony GUSTAVSON, foloseşte sistemul 4-4-2. Australia a fost pentru prima dată într-o finală mică la un campionat mondial de fotbal feminin. Primul minut, prima mare ocazie de gol pentru Suedia prin Blackstenius, care şutează puternic spre poartă şi Arnold apără.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment