Calificarea în semifinale, cadoul pentru Aurel Vlaicu

Remat Zalău – Dinamo Bucureşti 3 – 0 (25 – 23, 25 – 18, 25 – 19)

După o victorie şi în înfrângere, ambele încheiat în tie-break, Remat Zalău a dispus duminică seara mult mai clar, în partida decisivă, de Dinamo Bucureşti, în cadrul primei faze a play-off-ului.
Voleibaliştii de la Remat Zalău i-au făcut cel mai frumos cadou posibil antrenorului Aurel Vlaicu, care sâmbătă a împlinit vârsta de 44 de ani, prin calificarea în semifinalele Diviziei A1.
Echipa care a început mai bine jocul de duminică a fost însă Dinamo, iar la 0 – 3 Vlaicu a fost nevoit să solicite prima întrerupere a jocului. Tot oaspeţii au punctat mai mult, iar la primul time-out tehnic au intrat cu avantaj de cinci puncte. Zalăul începe să blocheze tot mai mult pe centru, prin Gheorghiţă şi Birău şi se apropie la un singur punct, 12 – 13. „Alb-roşii” profită de o nouă cădere în jocul gazdelor şi se distanţează, din nou, la patru puncte până la a doua înîntrerupere tehnică. Gazdele greşesc tot mai puţin pe final de set, egalează la 18 şi îl obligă pe Daniel Rădulescu să solicite primul time-out. Ghiţă pare un zid de netrecut şi duce Zalăul pentru prima dată în avantaj, la 20 – 19, singur la blocaj. Stoian blochează şi el foarte bine pentru 23 – 21, iar Rădulescu solicită un nou time-out. Se face 24 – 23, scor la care secundul acordă punct Zalăului, considerând aut din blocajul dinamovist, iar Rematul se impune la limită.
După un început disputat al actului secund, gazdele intră cu 8 – 6 la primul time-out tehnic şi se distanţează la trei puncte, la a doua întrerupere tehnică. La scorul de 18 – 15, Dinamo îl pierde pe Dobre, care a suferit o entorsă la piciorul drept, iar Rădulescu îl trimite, pe extremă, pe Ricardo Pătran. Până la final, oaspeţii mai câştigă doar trei puncte, iar Zalăul se impune la pas.
Un început disputat a avut şi ultimul parţial. După 5 – 5, Zalăul a avut 8 – 6 la primul time-out tehnic, iar la 13 – 8 pentru gazde, Roman i-a luat locul pe extremă lui Pătran. Dinamo a dat semne de revenire, „Romică” având câteva atacuri bune, obligându-l pe Vlaicu să solicite timp de odihnă la 15 – 13. Voliebaliştii Rematului au înţeles rapid mesajul antrenorului şi s-au desprins decisiv, Dinamo solicitând la scorul de 20 – 16 al doilea time-out. Până la final, Zalăul nu a mai putut fi oprită, devenind a patra echipă calificată în semifinale.
Aurel Vlaicu, antrenor Remat Zalău: „Sincer, nu mă gândeam la un cadou mai frumos de ziua mea şi vreau să le mulţumesc că au dat dovadă de multă ambiţie. Sunt foarte mulţumit că a fost o victorie frumoasă şi am reuşit să ne calificăm în primele patru echipe din ţară”. Întrebat ce l-a determinat să-l mute pe Birău pe postul de falc, tehnicianul zălăuan a declarat: „În mâneca unui antrenor trebuie să existe mai multe variante, iar mutarea pe care am făcut s-a adeverit a fi una reuşită. Cred că a fost o victorie curată şi nu se poate pune problema unui arbitraj părtinitor, aşa cum am auzit după primul meci de la Zalău”.
Managerul echipei Dinamo, Dan Drăguşin a pus ratarea calificării în semifinale pe seama arbitrajului. „Acest 0 – 3 nu a fost din cauza prestaţiei băieţilor. Dacă luăm filmul meciului o să vedem că în primul set, la scorul de 24 – 23, blocajul nostru a fost în terenul echipei adverse. Culmea că tuşierul a dat teren, iar secundul, celebrul arbitru Cristea semnalizează promt minge în afara terenului. E foarte greu să-ţi exprimi valoarea în asemenea condiţii. În setul următor au fost acţiuni nesemnalizate de arbitri, cu trecerea pe sub fileu a liniei de centru, ceea ce a dus şi la accidentarea lui Dobre. Se pare că la Zalău există un cu totul alt regulament pentru desfăşurarea meciului de volei. Cu Zalăul vom juca şi în Final Four-ul Cupei României, dar pe teren neutru şi acolo cred că se va face dreptate”, afirmat, la finalul partidei, oficialul dinamovist.
Remat Zalău: Andrei Stoian, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Paulo Veloso, Mihai Mărieş şi Adrian Feher (libero). Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie
Dinamo Bucureşti: Filip Despotovski, Paul Crăciun, Marius Şoloc, Bogdan Mureşan, Cristian Dincă, Cătălin Dobre şi Alexandru Călin (libero). Au mai jucat: Ricardo Pătran şi Mircea Roman. Antrenori: Daniel Rădulescu şi Cristache Catană.

 

Leave a Comment