Calculele finaciare readuc spectatorii în tribune

Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este cerută tot mai insistent, cu toate că autorităţile vorbesc de apariţia unui al doilea val al pandemiei. Un lucru este cert, în absenţa publicului evenimentele sportive îşi pierd mult din farmec şi spectaculozitate, ceea ce înseamnă scăderi mari în ceea ce priveşte audienţele, implicit fiind afectate şi încasarăile. Devine tot mai evident că „afacerea” este afectată şi se fac eforturi pentru redresarea situaţiei. Cluburile pierd bani, federaţiile naţonale de asemenea, foarte afectate fiind şi cele două mari organizaţii FIFA şi UEFA.

Pe plan local, situaţia este foarte neclară, chiar dacă ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, aduce în discuţie foarte frecvent subiectul. Ministrul susţine că instituţia pe care o conduce va lua în calcul posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane la sfârşitul toamnei, dar în anumite condiţii: „La 1 octombrie se va face la nivelul Guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea şcolilor, a anumitor activităţi sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum şi, bineînţeles, impactul campaniei electorale. Ministerul Tineretului şi Sportului are pentru data de 1 octombrie două obiective în agendă, după această evaluare. Primul este posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane în acest an, la sfârşitul acestei toamne, într-un număr şi în condiţii clar şi bine definite, iar al doilea este un set de măsuri care să permită reluarea competiţiilor la nivel de copii şi juniori şi la ligile inferioare”. El a ţinut să sublinieze faptul că „responsabilitatea organizării de meciuri cu spectatori aparţine în egală măsură autorităţilor, care trebuie să ofere aceste norme legale, dar şi organizatorilor acestor meciuri”. Competiţiile sportive din ţara noastră, întrerupte la începutul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, s-au reluat la 13 iunie, când au fost organizate primele meciuri din Liga I la fotbal. Ulterior s-au reluat concursurile şi la alte discipline sportive, însă la toate accesul spectatorilor a fost interzis, conform restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei.

În Ungaria spectatorii au avut acces în permanenţă pe stadioane, Bulgaria şi Serbia permiţând la un moment dat prezenţa fanilor la meciuri. În Belgia stadioanele de fotbal îşi deschid progresiv porţile pentru public, primul pas a fost făcut săptămâna trecută, odată cu startul etapei a cincea a Pro League. Timp de două săptămâni, fiecare club, în colaborare cu autorităţile locale, a lucrat pentru a pune în practică prevederile protocolului sanitar strict valabil la nivel naţional. Fiecare club trebuie să îşi adapteze în acest fel numărul de spectatori, pentru ca stadioanele să fie ocupate la o treime din capacitatea normală. Toţi spectatorii trebuie să poarte măşti de protecţie. Un moment foarte important îl constituie şi finala Supercupei Europei, de la Budapesta, de la finalul acestei luni, când accesul fanilor în tribune va fi de asemenea permis. În cazul în care nu vor fi probleme, UEFA intenţionează să permită deschiderea porţilor la meciurile din Liga Naţiunilor.

Sursa: www.bursa.ro

One Thought to “Calculele finaciare readuc spectatorii în tribune”

  1. evenimentele sportive îşi pierd mult din farmec şi spectaculozitate

    la ce sa ne uitam? la echipa de fotbal ? mai bine imi dau cu mingea in coaie singur decat sa-i vad pe astia ! trebuie desfintat acest vlub ! o gaura neagra pt banul public !!
    iar Ciunt dupa ce a bagat milioanele de euro in clubul lui Cota acuma si-a mai facut inca un club, sa poata fura prin alt intermediar, caci cu Cota au dat chix !!

Leave a Comment