Audi confirmă intrarea în „Marele Circ”

Formula 1 se îmbogăţeşte cu încă o mare companie din domeniul auto. Brandul de automobile premium Audi al grupului german Volkswagen AG a anunţat intrarea în cursele de Formula 1. Din 2026, Audi va concura în Campionatului Mondial de Formula 1, cea mai prestigioasă clasă a curselor de automobile, cu o divizie de motoare dezvoltată special pentru acest eveniment. Anunţul privind echipa la care se va alătura Audi va fi făcut până la finalul acestui an, a anunţat compania.

O componentă cheie a deciziei Audi de a se alătura Formulei 1 este obiectivul competiţiei de a deveni neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2030, inclusiv noile reglementări care pun accentul pe combustibili sustenabili şi o mai mare electrificare din 2026, a informat Audi.

De mult timp, Audi discută cu Formula 1, dar negocierile au fost destul de complicate. Directorul general de la Audi, Markus Duesmann, a recunoscut acest lucru în repetate rânduri. Duesmann a fost implicat în trecut în Formula 1 şi la rândul său a fost director de dezvoltare la BMW. În luna martie, o sursă citată de Reuters a dezvăluit că Audi ar putea oferi aproximativ 500 de milioane de euro pentru echipa de Formula 1 McLaren.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

2 Thoughts to “Audi confirmă intrarea în „Marele Circ””

  1. […] Formula 1 se îmbogăţeşte cu încă o mare companie din domeniul auto. Brandul de automobile premium Audi al grupului german Volkswagen AG a anunţat intrarea în cursele de Formula 1. Din 2026, Audi va concura în Campionatului Mondial de Formula 1, cea mai prestigioasă clasă a curselor de automobile, cu o divizie de motoare dezvoltată special pentru acest eveniment. Anunţul privind echipa la care se va alătura Audi va fi făcut până la finalul acestui an, a anunţat compania. O componentă cheie a deciziei Audi de a se alătura Formulei…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment