Atletul Claudiu Meleg, doar locul şase la Campionatul Balcanic din Turcia

Antrenorul sportivului, Teodor Bidian, a pus rezultatul modest pe seama oboselii acumulate de sportiv pe drum până în Turcia, afirmând că delegaţia României şi-a bătut joc de sportivi prin modul în care a organizat deplasarea spre Bolu. „Nu pot să-i reprosez nimic sportivului, dar spun că Federaţia Română de Atletism este incapabilă să organizeze o deplasare la un Campionat Balcanic”, a fost reacţia antrenorului zălăuan.

Ediţia din acest an a Campionatului Balcanic de Atletism rezervat categoriei juniori I nu a fost una cu succes pentru Claudiu Meleg, sportiv legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău. Elevul antrenorului Teodor Bidian a luat startul în cursa de 5.000 de metri, clasându-se pe un modest loc şase, cu timpul de 16 minute, 46 de secunde şi 47 de sutimi. Primul loc în această probă a fost ocupat de turcul Bekirhan Kabadayi, care a parcurs cei 5.000 de metri în 15 minute, 7 secunde şi 81 de sutimi.
Pentru zălăuanul Claudiu Meleg a fost prima prezenţă la o competiţie internaţinală. Antrenorul sportivului, Teodor Bidian, a pus rezultatul modest pe seama oboselii acumulate de sportiv pe drum până în Turcia, afirmând că delegaţia României şi-a bătut joc de sportivi prin modul în care a organizat deplasarea spre Bolu.
„Nu ascund faptul că mi-aş fi dorit ca sportivul meu să se întoarcă cu o medalie de la Campionatul Balcanic, însă, la acest insucces au contribuit mai mulţi factori. Principalul motiv pentru acest rezultat modest înregistrat de Claudiu Meleg îl reprezintă modul în care oficialii Federaţiei Române de Atletism au organizat această deplasare. Meleg a pornit spre Bucureşti joi noaptea, iar din Capitală până în Turcia, s-a ajuns în 13 ore, ceea ce este foarte mult. S-a ajuns la bolu sâmbătă noaptea, iar Claudiu Meleg avea programată cursa sâmbătă după-amiaza. Am înţeles că sportivii abia s-au trezit dimineaţa pentru a ajunge la concurs. A fost efectiv bătaie de joc din partea oficialilor. Nu pot să-i reprosez nimic sportivului, dar spun că Federaţia Română de Atletism este incapabilă să organizeze o deplasare la un Campionat Balcanic. Dacă ştiam că aşa vor decurge lucrurile, nu-l lăsam să plece la lot. A venit atât de obosit, încât nu ştiu dacă voi reuşi să-l recuperez până la finalul lunii, când sunt programate Campionatele Naţionale”, a declarat, vizibil indignat, Teodor Bidian.
În clasamentul general pe naţiuni, România s-a clasat pe poziţia secundă, zălăuanul Claudiu Meleg acumulând trei puncte pentru delegaţia ţării noastre.

Leave a Comment