Așa arată „primul XI” al tricolorilor cu probleme medicale înaintea EURO 2024

Selecționerul Edward Iordănescu are dureri de cap înaintea participării naționalei României la Euro 2024 (14 iunie – 14 iulie). Mai mulți „tricolori” s-au confruntat cu probleme medicale în ultima perioadă, unul dintre ei, Olimpiu Moruțan,  ratând  sută la sută participarea la competiția găzduită de Germania.

România este pe ultimul loc în topul valorii loturilor de turneul final al Campionatului European. Cotele de piață cumulate ale jucătorilor noștri nu depășesc 100 de milioane de euro. La polul opus se află Anglia (1,47 miliarde de euro), care este favorită să ridice trofeul, potrivit Superbet.

După ce că nu beneficiază de o bază de selecție generoasă, Iordănescu jr. are emoții și din cauza accidentărilor „tricolorilor”. Ca un făcut, problemele au început să apară exact în primăvară, când zilele până la startul Euro se împuținează.

Mijlocașul ofensiv Olimpiu Moruțan, care a dat cele două pase de gol în remiza din Elveția (2-2), a fost scos pe targă într-un joc al lui Ankaragucu și va lipsi de pe teren 6 luni, având o ruptură a tendonului lui Ahile.

În pericol mare să privească meciurile la televizor este și unul dintre fundașii centrali titulari, Andrei Burcă. Acesta a suferit o ruptură musculară în timpul unui meci din campionatul Arabiei Saudite. FRF a decis ca jucătorul să vină la Mogoșoaia cu mai multe zile bune înaintea reunirii lotului și să intre într-un program de recuperare accelerată.

Un alt fundaș central, Vlad Chiricheș, se recuperase după o accidentare de lungă durată. A jucat bine în prima jumătate a Play-off-ului SuperLigii, iar analiștii opinau că poate fi o soluție pentru națională. Fostul căpitan al „tricolorilor” s-a lovit din nou.

Sunt emoții cu Florinel Coman, golgheterul la zi al campionatului României și cel care a avut o contribuție majoră la câștigarea titlului de către FCSB. Coman a ieșit de pe teren în timpul partidei dintre „roș-albaștri” și Sepsi Sf. Gheorghe, pe 24 aprilie, iar de atunci nu a mai jucat.

Dennis Man s-a accidentat în timpul unui antrenament al Parmei. Inițial s-a crezut că este o ruptură musculară, dar a fost doar o inflamație, iar mijlocașul ofensiv a revenit pe gazon în weekendul trecut.

Sunt probleme și în linia mediană

Mijlocașul central Marius Marin a acuzat dureri în zona gambei în timpul partidei Pisa vs Catanzaro (2-2) din Serie B, în care a și marcat pentru echipa gazdă. Sunt șanse mari să fie recuperat în zilele următoare.

Mijlocașul defensiv Vladimir Screciu s-a accidentat pe 10 martie, în derby-ul Craiovei. După efectuarea RMN-ului s-a spus că nu este ceva grav și că va reveni pe teren în câteva săptămâni, dar nu a mai jucat de atunci. Sunt șanse mici să fie în lotul pentru Euro 2024.

Atacantul George Pușcaș s-a operat la mână în luna aprilie. Medicii îi dădeau șanse mici să revină pe teren până la finalul sezonului, însă Pușcaș s-a recuperat rapid.

Portarul Marian Aioani s-a accidentat în timpul meciului pierdut de Rapid pe terenul Farului (1-3) și va sta pe tușă restul sezonului. Din fericire, Edward Iordănescu are mai multe soluții pentru postul de goalkeeper.

În acest an, au mai fost accidentați Andrei Rațiu și Nicușor Bancu. Iată cum arată un prim „unsprezece” al „tricolorilor” cu probleme medicale înaintea Euro 2024:

Aioani – Rațiu, Burcă, Chiricheș, Bancu – Moruțan, Screciu, Marius Marin Fl, Coman – Man, Pușcaș

S-a revenit la 26 de jucători în lot

Comitetul Executiv al UEFA a revenit asupra deciziei ca loturile participantelor la Euro 2024 să fie formate din numai 23 de jucători, așa cum era regulamentul înaintea perioadei pandemice.

Astfel, Edward Iordănescu și ceilalți selecționeri vor putea convoca până la 26 de fotbaliști. Extinderea loturilor înseamnă și că fiecare echipă poate avea pe banca de rezerve, la fiecare partidă, până la 15 fotbaliști.

Listele definitive trebuie transmise către UEFA până la data de 7 iunie.

 

 

 

One Thought to “Așa arată „primul XI” al tricolorilor cu probleme medicale înaintea EURO 2024”

  1. […] Anglia (1,47 miliarde de euro), care este favorită să ridice trofeul,… Articolul Așa arată „primul XI” al tricolorilor cu probleme medicale înaintea EURO 2024 apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Comments are closed.