Antrenorul şi fotbaliştii de la FC Zalău riscă să fie evacuaţi din „Hotelul Sport”

Situaţia echipei FC Zalău este tot mai critică de la o zi la alta, după ce reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrate Fiscală au decis să anuleze datoriile către bugetul statului doar clubului Volei Municipal Zalău. O decizie hilară, cel puţin la prima vedere, dar una care complică cât se poate de mult lucrurile la clubul de fotbal. Jucătorii şi antrenorii nu au încasat niciun salariu în actualul sezon, iar pe lângă această problemă, fotbaliştii care sunt cazaţi la „Hotelul Sport” ar putea rămâne şi fără loc de cazare.
„Hotelul Sport” se află în administraţia Clubului Sportiv Municipal Zalău, a cărui conducere a semnat un contract cu clubul de fotbal pentru cazarea jucătorilor proveniţi din alte zone, dar şi a antrenorului Constantin Olariu, însă conducerea nu a achitat până acum niciun leu clubului condus de Silviu Mureşan.
„Înţeleg foarte bine situaţia clubului de fotbal şi consider că nu este normal să beneficieze de reducerea datoriilor numai clubul de volei. Până la urmă, şi fotbalul înseamnă tradiţie în Sălaj, chiar dacă echipa activează acum în Liga a III-a. Jucătorii şi antrenorul sunt cazaţi la noi în hotel din luna august, iar la mijlocul lui octombrie vor fi două luni de când stau aici, însă clubul FC Zalău nu ne-a virat niciun leu până în acest moment. Există un contract care trebuie respectat, fiindcă „Hotelul Sport” nu este proprietatea mea privată. Îmi pare rău de ce se întâmplă la clubul de fotbal, dar noi trebuie să ne recuperăm banii pentru cele două luni de cazare. Dacă situaţia nu se va rezolva în perioada imediat următoare, vom fi nevoiţi să îi scoatem din hotel pe jucători şi pe antrenor. Nu mi-aş dori să se ajungă aici, pentru că este vorba de nişte sportivi care joacă pentru acest municipiu, dar trebuie să respectăm contractul”, ne-a declarat directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan.
Preşedintele Ioan Morar recunoaşte că nu s-a achitat niciun leu pentru cazarea jucătorilor şi a antrenorului principal, iar problema nu poate fi rezolvată decât în momentul în care vor fi deblocate conturile clubului.
„Toate cheltuielile care au fost până acum la echipă le-am suportat numai eu. În acest sezon am plătit din banii mei cheltuielile pentru organizarea meciurilor de pe teren propriu şi cele legate de deplasare. Cheltuielile pentru organizarea unui meci în Liga a III-a ajung până la 4.000 de lei. Efectiv nu aveam de unde să mai plătesc şi cheltuielile de cazare pentru jucători şi antrenor. Sper să găsim înţelegere din partea clubului CSM Zalău, fiindcă în momentul în care conturile ne vor fi deblocate vom achita şi acele datorii. Aşteptăm în continuare un răspuns pozitiv de la ANAF, deoarece şi fotbalul şi handbalul înseamnă sport de performanţă în Sălaj”, a afirmat oficialul clubului FC Zalău.
24 de lei costă o noapte de cazare la „Hotel Sport” pentru un jucător, ceea ce înseamnă că persoanele din condcerea clubului trebuie să achite lunar aproximatix 700 de lei numai pentru cazarea unui fotbalist.

Leave a Comment