Adversar din Finlanda pentru Volei Municipal Zalău

Formaţia de la poalele Meseşului s-a calificat, în premieră, în faza întâi a sferturilor de finală ale Cupei CEV, a doua competiţie valorică la nivel european după Liga Campionilor

După calificare surprinzătoare în optimile de finală, eliminând în 16-imi titrata Galtasaray Istanbul, Volei Municipal Zalău a avut parte de un adversar mai facil în această fază, elveţienii de la Lausanne UC. Formaţia pregătită de bulgarul Stoyan Stoev s-a impus cu scorul de 3 – 1 în jocul din tur, iar în partida retur, disputată miercuri seara, la Zalău, a câştigat cu scorul de 3 – 0.
Partida a fost la discreţia vicecampioanei României, care nu a avut nicio emoţie în privinţa calificării. După 8 – 6 şi 16 – 13 la cele două întreruperi tehnice, oaspeţii au revenit, restabilind egalitatea la 18. Stoev a cerut imediat time-out şi şi-a readus echipa la forma din debut. Omul finalului de set a fost centrul Răzvan Mihalcea, care a reuşit două blocaje şi un atac cu care a „închis” primul set, scorul final defenind 25 – 19.
Mihalcea a fost cel mai bun jucător de pe teren şi în celelalte două seturi. După 8 – 6 pentru Zalău la primul time-out al actului secund, avantajul a fost de partea oaspeţilor la cel de-al doilea, elveţienii conducând cu 16 – 15. Blocajul bun al Zalăului a făcut diferenţa în final, iar vicecampioana s-a desprins la 25 – 18.
Stoev a început parţialul trei cu Olteanu în centu în locul lui Gheorghiţă, iar pe parcurs au intrat şi ceilalţi jucători de retervă, Mihai Tarţa, Rareş Bălean şi Cornel Miron. La 2 – 0, echipa zălăuană era deja calificată, iar oaspeţii păreau să fi căzut psihic în ultimul act, pe care Volei Municipal l-a câştigat tot cu 25 – 18.
Volei Municipal Zalău este prima echipă sălăjeană calificată în faza întâi a sferturilor de finală după ce elimină două adversare, însă, în urmă cu trei ani, Remat Zalău avea să evolueze direct în faza a doua a sferturilor, fiind una dintre cele patru formaţii venite din grupele Ligii Campionilor. Zălăuanii, care deveniseră camioni naţionali, au evolaut Champions League într-o grupă cu Zenit Kazan, VfB Friedrichshafen şi Euphony Asse Lennik, terminând pe locul trei Grupa B, cu patru puncte acumulate. În faza a doua a sferturior Cupei CEV au întâlnit formaţia intaliană, Acqua Paradiso Monza, în faţa căreia, Rematul avea să cedeze cu 1 – 3 pe teren propriu şi cu 0 – 3 în Italia.
Universitatea Craiova, cealaltă formaţie din România care a evoluat în Cupa Cev, a fost eliminată în optimile de finală de grecii de la Olympiacos Pireu.
În prima fază a sferturilor, formaţia de la poalele Meseşului va întâlni echipa finlandeză, VaLePa Sastamala.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Răzvan Olteanu, Mihai Tarţa, Rareş Bălean şi Cornel Miron. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Lausanne UC: Hominal Cedric, Krba Jan, Dustinac Enes, Klein Joseph Werner, Zeller Quentin, Djokic Jovan şi Daniel Clement – libero. Au mai evoluat: Carrel Julien şi Petry Edy Ney. Antrenori: Carrel Andre Georges (principal) şi Dufaux Michel (secund)

Leave a Comment