Poliţiştii sălăjeni au intensificat controalele în trafic

Poliţiştii sălăjeni desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea încălcării normelor rutiere de către conducătorii de vehicule şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere produse pe fondul acestor cauze. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj susţin că, în perioada 1 ianuarie -14 decembrie 2015, în judeţul Sălaj, s-au produs 174 de accidente rutiere grave, în urma cărora au decedat 24 de persoane şi 186 au suferit leziuni grave. „Se impune intensificarea activităţilor pentru impunerea respectării regimului legal de viteză, mai ales în condiţiile în care, pe acest fond, au fost înregistrate 38 de accidente, soldate cu decesul a patru persoane şi rănirea gravă a altor 46. Totodată, în anul curent, pe fondul consumului de băuturi alcoolice s-au produs două accidente, soldate cu rănirea gravă a două persoane”, a precizat sursa citată.
Astfel, acţiunile vor viza verificarea respectării regulilor de circulaţie privind trecerea la nivel cu calea ferată, transport public de persoane în regim taxi, respectarea regulilor de transport public de persoane licenţiat, precum şi combaterea activităţii de transport persoane contra cost cu autovehicule având maxim 8+1 locuri, respectarea regimului legal de viteză, combaterea consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii de vehicule, inclusiv prin verificarea conducătorilor de atelaje hipo sau a bicicliştilor.

Peste 100 de sancţiuni, date de oamenii legii
Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, de la debutul acţiunii, poliţiştii au aplicat 112 sancţiuni contravenţionale, din care 31 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, au reţinut trei permise de conducere pentru nerespectarea altor norme rutiere şi au retras un certificat de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice.
Totodată, pentru combaterea consumului de alcool la volan, poliţiştii rutieri au controlat 252 de conducători auto, doi dintre aceştia fiind surprinşi cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 grame/litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, trei biciclişti au fost surprinşi conducând cu o îmbibaţie alcoolică de sub 0,8 grame/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost sancţionaţi contravenţional.

Alte articole

One Thought to “Poliţiştii sălăjeni au intensificat controalele în trafic”

  1. prostii, prostii

    ce scrii tu -„peste 0,8 grame/litru alcool pur în aerul expirat” si ce spune Codul penal – „peste 0,8 grame/litru alcool pur în sange”

Leave a Comment